Fenerin cezası az Keitaya fazla

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, Fenerbahçe'ye verilen cezaların az olduğunu söyledi.

Türker Aslan, Keita'ya verilen cezanın ise "tahrik var" şeklinde değerlendirilmesi durumunda 3'te 2 oranında düşürülebileceğini açıkladı.

Türker Aslan, Radyospor'da yayınlanan Özgür Sancar'la Haber Özel programına yaptığı açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği cezanın az olduğunu söyledi.

''Maç öncesi ve sonrası her şeyi dikkatle takip ettim'' diye sözlerine başlayan Aslan, "Bu olaylardan büyük üzüntü duydum. Ne yazık ki Galatasaray - Fenerbahçe maçlarında artık şiddet sıradanlaştı." dedi.

Maçtaki cezalarla ilgili de konuşan Aslan, "Maçtaki cezaları çok sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek için maçı takip etmesi için görevlendirilmiş temsilcilerin raporlarını görmek gerek. Temsilcilerin raporlarını görmedim ancak maçı takip ettim. İzlenimlerim var. O açıdan Fenerbahçe'ye verilen cezaların çok abartılı olmadığını söyleyebilirim." dedi.

KEITA'NIN CEZASI DÜŞEBİLİR

Saha içerisindeki olayları da değerlendiren Türker Aslan, "Sahaya yabancı madde atılması, maçın oynanmasını bile engelleyecek hareketler vardı. O bakımdan verilen cezaların yetersiz olduğunu söyleyemem. Ama sporculara verilen cezalarda Bilica, olaylar sırasında diğer futbolcular itişir kakışırken Bilica yumruk vurdu. Talimat gereği Bilica'nın rakibe yumruk atmasının cezası üç maç olduğu için Bilica'ya verilen ceza uygun. Ancak Keita konusunda tereddütüm var. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Keita'ya ceza verirken tahrik ile ilgili madde konusunda herhangi bir uygulama yapmamış." dedi.

Futbol disiplin talimatında sporculara verilen cezaların indirilebilme imkanının olduğunu söyleyen Tahkim Kurulu eski başkanı, "Tahrik olayı farklı bir olay. Tahrikle bu reaksiyonun aynı anda olması lazım. Keita'nın gözüne yabancı bir cisim geldi bu onu tahrik etti, onun için yumruk attı deseler bu geçerli olmaz. Tahrike aynı anda tepki göstermesi gerekir. Roberto Carlos'un Keita'yı yere çekmesi, onun peşinden ani refleksle yumruk vurması bir tahrik unsuru olarak değerlendirebilir. Bilica'ya üç maç verirken, Keita'ya da tahrik indirimi yapılmamış. Keita'nın cezası indirilebilir. Ancak Galatasaray'ın verilen üç maçlık ceza nedeniyle herhangi bir başvuruda bulunup bulunmadığını bilmiyorum." şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEN TAHKİM CEZAYI DÜŞÜREBİLİR

Tahkim Kurulu'nun görüntüleri izleyerek Keita'nın cezasını indirebiliceğini söyleyen Aslan, "Kurul görüntülerden yararlanarak Keita'nın cezasında 3'te 2'ye kadar bir indirim yapma imkanına sahiptir. Tahrik olduğuna kanaat getirse Keita'nın cezası 1'e indirilebilir." dedi.

Christian ile Arda Turan'a ceza verilmemesini de değerlendiren Türker Aslan, "Arda ile Cristian'ın birbiriyle olan olayı itişmelerden ibaret. Rakibe bir darbe yok. Onun için bu iki futbolcuya ceza imkanı yok. Bunlara sarı kart verilebilirdi. Ama Bilica rakibe vurduğu için cezası üç maçtan başlar. Cristian ve Arda'ya ceza verilmemesi normal. Ancak Disiplin Kurulu Keita'ya "bir tahrik var" diye düşünmeden ceza vermiş. " ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri