Fenerden Sayıştay açıklaması

Abone ol

Fenerbahçe'nin kaçak yapıları ile ilgili Sayıştay raporunda yer aldığı iddiaları yalanlandı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Sayıştay tarafından Fenerbahçe ile ilgili hiçbir raporun hazırlanmadığını ve hiçbir raporun TBMM'ye verilmediği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, bugünkü gazetelerde ''Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kaçak yapıları ile ilgili bir Sayıştay raporunun TBMM gündemine girdiği'' haberinin yer aldığı hatırlatılarak, ''Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Sayıştay tarafından Fenerbahçe ile ilgili hiçbir raporun hazırlanmadığını ve Fenerbahçe ile ilgili hiçbir raporun TBMM'e verilmediğini bildirmiştir. Ayrıca bu bölgede yer alan spor kulüplerince yapılan tüm açık spor alanları, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanmıştır'' denildi. Fenerbahçe Kulübü'nün konuyla ilgili olarak maddeler halinde yaptığı açıklama şöyle:

''1. Sayıştay, 832 Nolu Sayıştay Kanunu'na göre asli görevi kamu harcamalarının Bütçe Kanunu ve diğer kanunlara uygunluğunu denetleyen bir kurumdur. 2. Haberde adı geçen rapor, 'Kıyılarının Kullanımının Denetimi' adı altında düzenlenen bir 'Performans Raporu' olup, Sayıştay Denetçileri tarafından uzun süren bir araştırma sonucu hazırlanmış ve Sayıştay'a verilmiş bir rapordur. 3. Sayıştay tarafından bu raporun bilgilendirme amacı ile TBMM'ye de verilmesi uygun görülmüştür. 4. Söz konusu rapor için basında, Fenerbahçe için hazırlanmış izlenimi verilmekte ise de Fenerbahçe Spor Kulübü adı bir tek kere dahi yer almamaktadır. Tam 63 sayfa hacmindeki rapor, Türkiye'deki tüm kıyıları, Kıyı Kenar Çizgilerini, Bakanlık ve Belediye uygulamalarını incelemektedir. 5. Raporda; Antalya Belek, Köyceğiz, Salıpazarı, Ataköy, Pendik Ro-Ro, Alsancak, Dalyanağzı, Manavgat, Yalıkavak, Marmaris, Mersin, Datça, Trabzon, Hatay, Bodrum, Torba, Çeşme, İskenderun, Rize, Trabzon, Maltepe, Kartal, Pendik (334 Nokta) gibi yüzlerce bölgede, binlerce nokta incelenmektedir. 6. Bütün bu binlerce nokta arasından sadece Fenerbahçe Bölgesi'ni, üstelik Fenerbahçe Kulübü adı verilerek çıkarmak için iyi niyetli olmamak gerekir. 7. Hele hele, Caddebostan'daki başka bir kuruma ait Kürek Spor Tesislerini Fenerbahçe'ye mal etmek için ise, hem iyi niyetli olmamak, hem de bilgisizlik gerekeceği açıktır. 8. Söz konusu raporda ve basında, Mimarlar Odası tarafından 20.05.1998 tarihinde yetkililere kaçak yapılaşma için ihbarda bulunulduğu, yıkım kararı alınıldığı belirtilmekte ve bütün senaryo bu tarihe oturtulmaktadır. 9. 1998 yılı, Aziz Yıldırım'ın Başkanlık görevine henüz geldiği ve daha inşaat ve tesisleşme çalışmalarının başlamadığı bir dönemdir. Söz konusu olay ise, Fenerbahçe Yarımadası ile dahi ilgili değildir. Kurbağalıdere Amatör Spor Tesislerinde eskiyerek yıkılan ve tehlike arzeden bir bahçe duvarının onarılması üzerine o bölgede oturan bir gazeteci hanımın kulübü şikâyet etmesi ile ilgilidir.''

Günün Önemli Haberleri