Fenerbahçeden görüntülü yanıt

Abone ol

Fenerbahçe basın toplantısıyla Federasyon'un kendilerine ve kulüplere kestiği cezaları örneklerle karşılaştırdı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu kulübe ve Aziz Yıldırım'a yönelik cezalar sonrası basın toplantısı düzenledi. 45 dakika süren toplantıda Federasyonun çifte standartına örnekler verdi. İlk olarak Yönetici Nihat Özdemir konuştu:

Perşembe günü kararları açıklayan PFDK, UEFA kupası maçı öncesi cezaları açıklamıştır. Bu da yetmezmiş gibi başkanımıza 1 yıl ceza vermişlerdir.  UEFA maçına Federasyondan kimse gelmemiştir. Bizim başarımız onları rahatsız mı etmiştir? Fenerbahçe bu ülkenin takımı değil midir?

Adalet herkese lazım
Başta federasyon olmak üzere MHK ve PFDK'nın çifte standartı futbolu kaosa sürüklemektedir. Bizler federasyonun bizden olmayan tarafta görülmüş ve mağdur edildik. Adalet herkese lazımdır. Birazdan izleyeceğimiz görüntüler sadece bir kulüp yararına değil bütün kulüplerin yararına olduğunu anlamalıdırlar. Rakiplerimiz ile olan rekabet futbol sahalarındadır.

Kantarın topuzu kaçtı
Kulüpten kulübe futbol kararları farklı oluyor. Söz konusu Feinerbahçe olunca futbolun ne kantarı ne topuzu kalmıştır.
Şike iddialarının incelenmesi için resmi başvurulara cevap alamadık. Federasyon zaman aşımı ile iddiaları sonlandırılmış ve "talep gelirse inceleriz" gibi ne suya ne de sabuna dokunulmayan bir karar çıkmıştır.
Aktüel dergisinde yer alan milli maçla ilgili şike iddialarının incelenmesini istiyoruz.

Video gösterisi sunuldu
Galatasaray-Sivasspor ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili bir kısa bir gösterim yapıldı. Yönetim, şampiyonluğun kaçtığı  Denizlispor maçında sahaya atılan yabancı maddeleri gösteren bir video bandını koydu. Ardından Galatasaray-Sakarya maçında çirkin ve kötü tezahüratları yayınladı.

Olay aynı ceza farklı

Geçen yıl Galatasaray ile Ali Sami Yen'de sahaya atılan yabancı maddeleri gösteren bir video daha yayınladı. Videonun altında ise Galatasaray'ın sadece 1 maç saha kapatma cezası aldığını yazdı.

Puanları silinecekti kurtuldular
Daha sonra söz alan Mosturoğlu, değiştirilen Disiplin talimatı ile bazı kulüplerin avantaj elde ettiğini belirten Şekip Mosturoğlu, puan silinmesi gereken kulüpler bu cezalardan kurtulduğuna dikkat çekti. Mosturoğlu Galatasaray ve Beşiktaş'ın seyircisiz oynama ve puan cezalarından kurtulduğunu belirtti. 

Pankarta işlem yapılmadı 
Mosturoğlu ayrıca şunları söyledi: "Beşiktaş ve Galatasaray'ın kupa maçlarında yoğun bir şekilde küfür edilmiştir. Almanya'da oynanan süper kupa maçında Beşiktaş taraftarının açtığı pankart hakkında hiç bir işlem yapılmamıştır. Çirkin tezahürat ile ilgili sadece PFDK'ya sevk edilmiş, verilen ceza da Tahkim'de kaldırılmıştır.

Polat'a ceza yok
İkinci Lig B kategorisinde bir kulüp başkanı Federasyona yönelik ağır sözler söylemiş ama ceza verilmemiştir. Polat Cüneyt Çakır hakkında sözlerinden ötürü kurula sevk edilmemiştir. Kupa törenine katılmayan Fenerbahçe'ye 250 milyar iki yıl önce aynı şekilde törene katılmayan Beşiktaş'a ceza verilmemiştir.

Emsaller aynı cezalar farklı
Geçen yıl Galatasaray ile Ali Sami Yen'de yapılan kupa maçında 78 defa küfretmiş 271 yabancı madde, 9 adet sis Bombası 1.5 metrelik PVC boru koltuk ve buz parçaları atılmıştır. Sarı kırmızılı takıma 1 maç ceza verilmiştir. Denizli'ye ise geçen yılki olaylardan ötürü sadece iki maç ceza almıştır.

Taraftarlar sakin olsun
Daha sonra tekrar söz alan Özdemir, hiç bir kulübü zan altında bırakmak istemediklerini sadece Federasyonun verdiği çifte standarta dikkat çekmek için bunları açıkladıklarını söyledi. Taraftarlarımız sakin olmalı ve kulüplerinin ve başkanlarının arkasında olmalılar. Hep destek ve tam destek anlayışı ile desteklemelerini istiyoruz. Bu bilinç ile tribünlerden dikkatli davranmaya çağırıyoruz. 

Basına çağrıda bulunan Nihat Özdemir olayların takipçisi olmasını istedi. Özdemir Ulusoy ile Yıldırım'ın herhangi bir özel problemi olmadığını verilen kararların ortada olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri