Fenerbahçe lige hazır mı?

Abone ol

Ligin ilk yarısında kötü oyuna rağmen yarıştan kopmayan Fenerbahçe ikinci yarıya hazır mı? Dilmen cevap verdi.

Fortis Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u 2-0'la geçen Fenerbahçe'ye Rıdvan Dilmen Geçer not verdi. Usta yorumcuya göre Fener iyi. Dilmen, sarı lacivertlileri fizik açıdan beğendi. İşte Dilmen'in maç kritiği:

Avrupa defterini kapatan Fenerbahçe takımının 18 tane lig maçı kaldı. Dört, bilemediniz beş tane kupa maçı da oynayacak. Avrupa’da yaşanan hayal kırıklığından sonra şampiyonluk için devre arasında sıkı hazırlanmak zorundalar. Oyuncuların maç tempolarını kaybetmemeleri gerekiyor.
Teknik Direktör Luis Aragones de ideal on bir ile sahaya çıktı. Maç boyunca da lig maçında değişiklik yapar gibi değişiklikler yaptı. Ben izin dönüşleri takımların ilk hazırlık maçı veya resmi maçlarında iştahlarına ve fizik kapasitelerine bakarım.

Fenerbahçe iştah ve fizik açısından dört dörtlüktü (deplasmanda da böyle olmalı). Ben yine izin dönüşlerindeki ilk resmi maçta rakibin girdiği pozisyonlara bakarım. Yok denecek kadar az. Yine savunma ile Güiza arasındaki mesafeye bakarım. Sezon başına göre daha da daralmış. Fenerbahçe rakip ceza sahası içine girdiğinde Edu ve Lugano da orta çizgiye kadar çıkıyorlar. Böylece orta saha oyuncularının koşu mesafesi azalıyor.
Fenerbahçe belki fazla üretken değildi.

Bu tempo ve isteğe rağmen çok pozisyona giremedi. Ancak istediği sonuca çok mücadele ederek, top rakipteyken pres yaparak, klasik Selçuk ve Roberto Carlos golleriyle ulaştı.
Bursaspor takımı teknik adam değişikliğine gitti. Ertuğrul Sağlam ile şöyle oynadı, böyle oynadı demek haksızlık olur. Ancak bir gerçek var ki, kadroları yetersiz.
Hakem Cüneyt Çakır’ı ben çok beğendim. Son olaylı maçtan sonra çabuk toparlaması yetenekli ve tecrübeli olduğunu gösteriyor.

Günün Önemli Haberleri