Fenerbahçe bu konuda tek!

Abone ol

Daum sözleşmeye öyle bir madde koydurmuş ki Aykut Kocaman'ın elini kolunu bağlamış. O yüzden spor camiasında tek!..

Gözüken o ki F.Bahçe kulübü, yeryüzünde ’Sportif Direktör’ü, teknik direktörüne karışamayan tek kulüp! Çünkü F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum yönetimle yaptığı sözleşmede "Sadece Başkan'ı tanırım' diye bir madde koydurmuş. Yani Sportif Direktör Aykut Kocaman’ı ’by-pass’ etmiş.  

SADECE BAŞKANI TANIRIM

Vatan'a göre bu belgede Kocaman’ın, tüm sarı-lacivertli camianın beklediği ’acil müdahale’leri yapamamasındaki nedenler de açıkça gözler önüne seriliyor. Çünkü sözleşmedeki 4. madde Daum’un ”Sadece Başkan’ı tanırım“ mesajını açık bir şekilde vermiş durumda.

AZİZ Yıldırım’ın ’tam yetki’ile göreve getirdiğini söylediği Kocaman’ın elini kolunu bağlayan bu gerçek de, teknik direktör Daum’un sözleşmesinde gizli..

NE ALTI, NE DE ÜSTÜ

BU sözleşmeye göre Aykut Kocaman, Alman hocanın ne altında, ne de üstünde.. Üstelik Kocaman sarı-lacivertli kulüple 16 Haziran 2009, Daum ise 1 Temmuz 2009’da resmi sözleşmeye imza attı.. Yani önce Aykut Kocaman geldi, sonra Alman hoca.. Şimdi isterseniz F.Bahçe Kulübü ile Daum’un yaptığı sözleşmenin 4. maddesine bakalım ve kafalardaki tüm soru işaretlerini silelim:

“Teknik Direktör, ulusal ve uluslararası profesyonel kurallar ve Teknik Direktör sıfatı altında kabul edilmiş uygulamalar tahtında tüm güç ve yetkileri kullanma hakkına sahiptir. Teknik Direktör, tam gün esasına göre yeteneklerinin elverdiği kadar profesyonel A futbol takımından sorumlu ve onu yönetme hakkına sahiptir. Teknik Direktör, yeni oyuncuların alınması konusunda ortak karar verme hakkında sahiptir. Bu görevi yerine getirirken, Teknik Direktör sadece Kulüp Başkanı’na sorumlu olacak ve sadece Kulüp Başkanı’na doğrudan bağlı olacaktır. Teknik Direktör, gerektiğinde ve gerektiği ölçüde Kulüp Başkanı’na bilgi verecektir.”

İŞTE bu madde, Daum’un kendini nasıl sağlama aldığı ve Sportif Direktör’den 15 gün sonra imza atmasına rağmen, kendi kurallarını nasıl koyduğunun en büyük göstergesi. Bu maddeye göre Aykut Kocaman, Daum için tam anlamıyla ’etkisiz eleman’ haline geliyor..

F.BAHÇE DÜNYADA TEK!

OYSA Aziz Yıldırım, dünyada çok gözde olan ’Sportif Direktör’lüğe Türkiye’de Aykut Kocaman’la başladıklarını söylemişti.. Fakat gözüken o ki F.Bahçe kulübü, yeryüzünde ’Sportif Direktör’ü, teknik direktörüne karışamayan tek kulüp!

İŞTE O BELGE



Günün Önemli Haberleri