Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçının özeti ve golleri

Abone ol

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçının sonucu, Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçının skoru, Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı kaç kaç?, Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı: 3-3, Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçının özeti ve golleri

Derbi gibi derbi oynandı Kadıköy'de... Gol yağmuruna dönen ilk yarıyı Beşiktaş 3-2 önde kapatırken, nefes kesen ikinci yarının ardından tabelada 3-3 yazıyordu. Derbide Meireles ve Necip Uysal kırmızı kartla oyundan atıldı. 
  

Notlar.. Notlar.. Notlar..
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi öncesi, siyah-beyazlı takımın kalecisi Tolga Zengin, annesinin rahatsızlığı nedeniyle kendisi için "geçmiş olsun" tezahüratı yapan sarı-lacivertli taraftarları alkışladı. 

Annesinin hastalığı nedeniyle derbi öncesi sıkıntılı günler geçiren milli file bekçisine, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbi öncesi ısınırken, Fenerbahçe tribünlerinden destek geldi. 

Migros kale arkası tribünündeki taraftarların "Geçmiş olsun Tolga" tezahüratı üzerine orta alana kadar gelen Beşiktaşlı kaleci, tribünleri bu centilmen davranışı karşısında alkışlayarak selamladı. 

Bir taraftar tribünde elinde tuttuğu dövizle Beşiktaşlı kaleciye, "Sevgili Tolga, senin annen bizim de annemiz, acil şifalar" mesajı verdi. 

Bu arada, Migros kale arkası üst tribündeki taraftarların, vefat eden Beşiktaş taraftarı Yusuf Hikmet Temel için açtıkları "Kardeşlerin seni unutmayacak" pankartı da dikkati çekti. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisinde, son yapılan Torku Konyaspor karşılaşmasının kadrosunu bozmadı.

Hırvat teknik adam, Fenerbahçe karşısında, Torku Konyaspor maçının ilk 11'ini görevlendirirken, kırmızı kart cezası bitmesine rağmen Ramon Motta'yı yedek soyundurdu.

Geçen hafta Motta'nın yokluğunda savunmanın solunda görev alan Atiba Hutchinson, Fenerbahçe karşısında da aynı bölgede forma giydi.

Siyah-beyazlılarda kaleyi Tolga Zengin korurken, savunmada Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok ve Hutchinson, orta alanda ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes ve Olcay Şahan oynadı. Fovette ise Hugo Almeida şans buldu.

Muhammed 5 hafta sonra kadroda
"Kara Kartallar"da Motta'nın yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Necip Uysal, Muhammed Demirci, Kerim Frei, Mustafa Pektemek ve Michael Eneramo yer aldı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Muhammed Demirci, 5 maç sonra 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Bu arada Filip Holosko, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Bruno Dentinho, Ömer Şişmanoğlu, Uğur Boral, Mehmet Akgün, Gökhan Süzen ve sakatlığı bulunan Julien Escude derbinin kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptıkları derbide, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun yerine orta alanda Raul Meireles'e görev verdi. 

Sakatlığı nedeniyle 2 aydır forma giyemeyen Portekizli futbolcu, 6 maç sonra Beşiktaş derbisiyle beraber takıma döndü. Ligde en son 6. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyen Meireles, 3 haftalık sakatlık sürecinin ardından da son 3 maçta kadroya girememişti.

Sarı-lacivertli takımın orta alandaki önemli ismi Mehmet Topal da sakatlığının ardından derbide görev aldı.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun yanı sıra yabancı kontenjanına takılan Cristian, Yobo, Holmen ve Kadlec derbide forma giyemedi.   

Forvetteki tercih Emenike 
Teknik direktör Ersun Yanal'ın, Beşiktaş karşısında forvetteki tercihi Emmanuel Emenike oldu. 

Emenike ile Webo arasındaki tercihinde Nijeryalı futbolcuyu seçen Yanal, Emenike'yi ligde iki maç sonra 11 kişilik kadroya dahil etti. 

Emenike bu sezon ligde 7. kez ilk 11'de sahaya çıkarken, bu sezon bütün maçlarda forma giyen Webo maça 4. kez yedek kulübesinde başladı.   

Cristian 5 hafta sonra kadronun dışında
Fenerbahçe'nin ligde yaptığı son 5 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Cristian, derbide 18 kişilik kadronun dışında kaldı. 

Teknik direktör Yanal orta alandaki tercihini Meireles'ten yana kullanınca, Brezilyalı futbolcu yabancı kontenjanına takılarak kadroya giremedi.

Brezilyalı futbolcu forma giydiği son 5 maçta sarı-lacivertli takımla 5 kez galibiyet sevinci yaşamıştı. 

Hababam Sınıfı koreografisi
Fenerbahçeli taraftarların Hababam Sınıfı koreografisi ve karşılaşma öncesi statta çalınan film müziği, derbi öncesini oldukça neşeli bir atmosfere çevirdi

Sarı-lacivertlilerin, 'Hababam Sınıfı' filminin anımsattığı koreografide tribünde "Hababam Güm Güm Güm" yazısı yazıldı. "Hababam" kelimesi pankart şeklinde tribünün arkasına asılırken, taraftarların ellerinde taşıdıkları renkli kartonlarla "Güm Güm Güm" yazıldı ve altında da "Aç kapıyı Veysel Efendi Fener geliyor" pankartı açıldı. 

Koreografinin sergilendiği sırada Hababam Sınıfı müziği çalınırken, statta oldukça neşeli bir atmosfer oluştu. 

Karşılaşmada 180 muhabir ve yazar, 33 kameraman ve 86 foto muhabiri olmak üzere toplam 299 basın mensub göre yaptı. Dört yabancı gazeteci de derbiyi tribünden takip ediyor. 

Derbi için statta ve stat çevresinde yaklaşık 3 bin görevli güvenliği sağlıyor. Stat kapıları saat 17.00'den itibaren açıldı ve taraftarlar tribünlerdeki yerlerini almaya başladı. 

Beşiktaş taraftarının stattan izleyemediği maçta misafir seyirci tribünü boş kalınca, bu bölüme de Fenerbahçeli taraftarlar oturdu.

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 3

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Meireles, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Sow, Emenike

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Hutchinson, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida

Goller: Dk. 9 Olcay Şahan, Dk. 43 ve 45+1 Almeida (Beşiktaş), Dk. 12 Emenike, Dk. 37 Sow, Dk. 83 Kuyt (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 30 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 69 Necip (Beşiktaş)

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN 

Günün Önemli Haberleri