Fenerbahçe Abdullah Avcı'yla el sıkıştı iddiası

Abone ol

Teknik direktör Ersun Yanal'la yollarını ayıran Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun tavsiyesi üzerine Abdullah Avcı ile prensipte el sıkıştı. Fenerbahçe, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Süper Lig'in 24'üncü haftasında Antalyaspor maçında istifasını yönetime sunan Ersun Yanal'ın görevi Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Trabzonspor mücadelesi ile son bulmuştu.

Sarı-lacivertli ekibin yarın Denizlispor ile oynayacağı mücadelenin ardından Abdullah Avcı ile anlaştıklarını açıklaması bekleniyor. Taraflar bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken edinilen bilgilere göre anlaşmanın yaklaşık olarak 10 gün önce yapıldığı ve Ersun Yanal'ın ayrılığının beklendiği gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe'den açıklama
Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Abdullah Avcı ile görüşülmediğini ifade etti.


Denizli maçından sonra açıklanacak

Denizlispor maçına kulüpteki mevcut antrenörlerin takımı sahaya süreceği ancak yeni hafta ile birlikte Abdullah Avcı'nın açıklanacağı iddia edildi. Öte yandan yeni sezonda Abdullah Avcı'nın teknik heyetine Emre Belözoğlu'nun da katılacağı ifade edildi. 



Emre önerdi
Ali Koç takımın başına yabancı teknik adam getirmek istese de kulübün şartları gereği rota yerliye döndü. Ve o isim de geçen sezon da adı masada olan Abdullah Avcı'ydı. Sarı lacivertli yönetim, Emre Belözoğlu'nun tavsiyesi üzerine Abdullah Avcı ile temasa geçti.

Yemekte buluşup el sıkıştılar
Ali Koç, Kandilli'deki yalısında Abdullah Avcı ile yemekte buluştu. Görüşmede taraflar prensip anlaşmasına vardı. Avcı'nın ekibinde Orhan Ak da yer alacak.

Abdullah Avcı kimdir?
Avcı futbola Vefaspor'da başladı. Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa, İstanbulspor, Küçükçekmecespor ve Nişantaşıspor'da oynadı. Avcı, 1999 yılında Vefaspor'da forma giyerek futbolu bıraktı. Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerine İstanbulspor'da Aykut Kocaman'ın yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla, Galatasaray PAF takımı, Türkiye U17, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, A Milli Takımı, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş'ı çalıştırdı.


''Başakşehir'i yarı yolda bırakmak istemedi"

Fenerbahçe ile ismi anılan deneyimli teknik adam Abdullah Avcı'nın danışmanı Doğan Ercan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Fenerbahçe'nin Cocu ile yollarını ayırdıktan sonra ilk tercihinin Abdullah Avcı olduğunu vurgulayan Ercan, "Yurt dışından Donetsk arayış içindeydi. O zaman Başakşehir bırakmamıştı. Fenerbahçe o dönemde Avcı ile ilgileniyordu. Fenerbahçeli bir yönetici ile görüştüm ve Başakşehir'in bırakmayacağını söylemiştim. Cocu gittikten sonra Abdullah Avcı ile görüştüler. Hocanın karakterini biliyorsunuz. Başakşehir'i yarı yolda bırakmak istemedi" dedi.

''Galatasaray maçından önce görüştük''
Galatasaray maçından önce görüştüklerini söyleyen Doğan Ercan, "İki hafta önce Ali Koç'la görüştük. Yönetici ile görüştük ve Galatasaray maçından sonra bakacaklarını söylediler. Şu anda ismi geçiyor ama bir anlaşma yok. Ben Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Abdullah Avcı olacağını düşünüyorum. Galatasaray maçından sonra ben görüşmedim Fenerbahçe yönetimiyle" ifadelerini kullandı.

Emre-Volkan'la yola devam
Fenerbahçe'nin sezon sonuna kadar Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'le devam edeceklerini tahmin ettiğini söyleyen Ercan, "Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'le sezon sonuna kadar gideceğini düşünüyorum. Başkan da o kadar mücadele etmesine rağmen, gerçekten yaptığı şeylerin karşılığını alamadı" sözlerini kullandı.

Beşiktaş'ta çalışmıştı
57 yaşındaki Abdullah Avcı, bu sezon Beşiktaş ile anlaştı ancak gerek yönetim değişikliği gerekse alınan kötü sonuçlar yolların ayrılmasına neden oldu.

Günün Önemli Haberleri