Fener Antepte zorlanıyor

Abone ol

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 40. kez karşılaşacak.

İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep'te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında sarı-lacivertlilerin 24-8 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 7 kez de eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 79 gole, Gaziantepspor 44 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları lig maçıyla birlikte Gaziantep'te 19. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep'te yapılan toplam 18 lig maçında, ev sahibi ekip 7, Fenerbahçe ise 6 galibiyet elde ederken, taraflar 5 kez de eşitliği bozamadı. Gaziantep'te kırmızı-siyahlılar 30, sarı-lacivertliler ise 28 gol attı.

Bu arada, iki takım arasında 1993-94 sezonunda Gaziantep'te yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersin'de oynanmış ve Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

GAZİANTEPSPOR 10 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ev sahibi ekip, Fenerbahçe karşısında lig maçlarında yaklaşık 5.5 yıldır galibiyet alamıyor. Gaziantepspor, 10 Kasım 2000 tarihinde kendi evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, 21 Nisan 2001'den itibaren sarı-lacivertli rakibiyle yaptığı son 10 lig maçında galip gelemezken, bu süre içinde 9 yenilgi, 1 beraberlik alabildi. Fenerbahçe, ligde son 6 maçında da yendiği Gaziantepspor'a, bu sezon Fortis Türkiye Kupası grup maçında İstanbul'da mağlup oldu.

GOL REKORU İKİ TAKIMDA

48. sezonunu geçiren Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta en fazla gol Fenerbahçe ile Gaziantepspor'un oynadıkları bir karşılaşmada filelere gitti. İki takım arasında 1991-92 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde
İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazanırken, filelere giden toplam 12 gol, Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

Günün Önemli Haberleri