Fehmi Koru'dan Abdullah Gül ve Davutoğlu'na uyarı
Abone olFehmi Koru yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na isim vermeden uyarılarda bulundu. Koru, "Bir heves veya yarım kalmış ikbal uğruna var olan tapulu arazi üzerine parti kurmaya kalkışanlar olursa hüsrana uğrayabilirler" diye yazdı.
Siyaset kulislerinde yeni parti kurulacağı iddiaları konuşuluyor. AK Parti içinden kopanların kuracağı yeni oluşumda iki ayrı hareket öne çıktı. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun 31 Mart seçimlerin sonrası harekete geçeceği belirtiliyor.
Yeni parti tartışmalarına katılan yazar Fehmi Koru, Türkiye gazetesi yazarı Nebi Miş'in yeni kurulan ancak tabela partisi olmaktan kurtulamayan oluşumları yazdığı yazıya dikkat çekti.
Ana partiden ayrılarak kurulan ve iktidar olma hedefiyle yola çıkan partilerin hüsranını hatırlatan Koru, benzer olayın yeni kurulacağı iddia edilen partilerin de başına gelebileceğini yazdı.
PARTİ KURMAK NETAMELİ BİR İŞTİR
Kendi sitesinde bu konuyu ele alan yazar, "Zamanı gelmiş görüşleri olanlar ne yapsın?" sorusuna "Parti kurmak netameli bir iştir. Arkasında halk desteği bulunmadan bu işe soyunanlara, uzun yıllarını siyasi hayatı gözlemlemekle geçirmiş biri olarak, böyle bir ham hayal peşinde koşmayı hiç tavsiye etmem" diye yanıt verdi.
Türkiye gazetesi yazarı Nebi Miş yazdı
“Son 15 yıllık dönemde, Abdullatif Şener, AK Parti’den ayrılarak Türkiye Partisi’ni kurdu. Emine Ülker Tarhan, CHP’den ayrılarak Anadolu Partisi ile siyasette şansını aradı. Yine CHP’den ayrılan Yaşar Nuri Öztürk, Halkın Yükselişi Partisi’ni kurdu. Erkan Mumcu örneğinde olduğu gibi, AK Parti’den ayrılanlar eski merkez sağı diriltmeye çalıştı.”
İstisna olarak Demokrat Parti (DP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) birer başarılı örnek olduğunu belirten yazar, yazısını şöyle tamamlıyor:
HÜSRANA UĞRAYABİLİRLER
"Her ikisi de başka partilerde (DP’yi kuranlar CHP’de, AK Parti’nin ilk çekirdek kadrosu MSP/RP/FP’de) bulunmuş siyasilerdi. Vaktiyle içinde yer aldıkları partinin geçmişte savunduğu görüşlerden uzaklaştığını veya kendi görüşlerinin içinde yer aldıkları partiden farklılaştığını görerek yeni bir yol arayışına giren siyasiler tarafından kuruldu DP ile AK Parti…
Başarılı da oldular. Günümüzde durum ne? Sizleri bu ve biraz yukarıda sorduğum “Neden bu kadar endişe duyuluyor?” soruları ile baş başa bırakıp ben ortadan çekilmek istiyorum.
İstiyorum, ama tezine değer verdiğim yazarın uyarısını tekrarlamaktan da kendimi alamıyorum: Bir heves veya yarım kalmış ikbal uğruna var olan tapulu arazi üzerine parti kurmaya kalkışanlar olursa hüsrana uğrayabilirler."