Federasyon başkanlığı yarışı kızıştı

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adı öne çıkan isimler resmi başvurularını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat 2012 Pazartesi günü yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi hükümleri kapsamında, 20 Şubat 2012 günü mesai bitimiyle sona erdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''Statünün 38. maddesinde belirtilen yeterlilik şartları ile başvuru süresine ve başvuru belgelerine ilişkin hususlar saklı kalmak kaydıyla, genel kurulda başkan adayı olmak üzere TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler soyadı sırasına göre aşağıda belirtilmiştir'' denildi.

Başkan adaylarının isimleri şöyle:

1- Ahmet Ata Aksu

2- Erdal Alkış

3- Kerem Mahmut Canlı

4- Erdal Çilek

5- Yıldırım Demirören

6- Yılmaz Göbel

7- Nedim Güneş

8- Dr.Bülent Gürkut

9- İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu

10- Necati Harman

11- Tekin Işıklıgil

12- Mehmet Kara

13- Semi Kopuz

14- Zafer Murat Mermer

15- Ayhan Sağaltıcı

16- Ümit Sarıkaya

17- Mehmet Selçuk

18- Kürşad Tüzmen

19- Adil Yazıcıoğlu

20- Zeki Yürekli

21- Hasan Zinni.

DEMİRÖREN BAŞVURU DİLEKÇESİNİ VERDİ...
DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
Yıldırım Demirören, TFF Başkan adaylığı başvurusu için yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte TFF'nin İstinye'deki binasına geldi ve başvuru dilekçesini verdi.

Demirören'in başvurusu sonrasında da en sürpriz isim adaylığını açıkladı.

Alınan bilgilere göre Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı oldu. Adı adaylık yarışına yazılan bir diğer isim ise Ata Aksu oldu.

Son başvurularla birlikte adaylık listesindeki isim sayısı 20'ye ulaştı.

Adayların başvuru süresi bugün mesai bitiminde doldu. Seçimli Genel Kurul 27 Şubat Pazartesi Ankara'da yapılacak.

BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMAK ZOR

Beşiktaş Kulübü Başkanı, TFF binasından çıkışta şu açıklamayı yaptı:

"TFF Başkanlığı için başvuru yapan 19 adaydan biriyim. Sorunları en iyi şekilde çözmek için yola çıktık. Biz herkesin desteği ile bir araya gelmek istiyoruz. Genel Kurul bizi takdir ederse yine hep beraber mücadelemiz olacak. Beşiktaş'tan ayrılmak da kolay değil. Beşiktaş Genel Kurulu kendi başkanını seçecektir."

ŞARTLARI VAR

Ancak Yıldırım Demirören "şartlı" olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu.

Buna göre; Demirören, 27 Şubat'taki seçim öncesi Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa etmeyecek. Eğer TFF Başkanı seçilemezse Beşiktaş Başkanlığı görevine devam edecek. 27 Şubat'ta "Türk futbolunun yeni patronu" seçilirse, Beşiktaş'taki görevini bırakacak.

Toplantının ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu adına Mete Düren açıklama yaptı. Toplantının duygusal bir havada geçtiğini belirten Düren şunları söyledi:

"Resmi bir toplantı değildi. Bilindiği gibi Türk futbolu önemli bir geçiyoruz. Başkanımız önemli bir karar verme aşamasında. Çok duygusal bir toplantı oldu. Sadece Beşiktaş'ın değil Türk futbol tarihinin önemli dönemine şahit olan bir yönetim kurulumuz var. İyi-kötü günlerin dile getirildiği, anıların paylaşıldığı, duygu dolu anların yaşandığı bir toplantı oldu. Akşamüstü başkanımız TFF Başkanlığı'na adaylığını açıklayacak. Bundan sonra bizim dışımızda ilerleyen bir süreç olacak. Beşiktaş'ın da yürüyen işleri var. Sayın Demirören, TFF Başkanı seçilirse Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa edecek. Hafta içinde biz yönetim olarak toplantı yapacağız. Ve olağanüstü seçimli bir genel kurul için karar alacağız. Tarihini sonra açıklarız. Türk futboluna hayırlı olsun. Umarım Sayın Demirören'in uzlaştırıcı tavrına tüm kulüpler aynı şekilde destek verir ve Türk futbolu düze çıkar. Takımlarımızın etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız"

PUAN SİLME DE KÜME DÜŞME DE YOK

Demirören, ailesi ve siyahbeyazlı kulübün yöneticileriyle yaptığı toplantı sonrası TFF Başkanlığı için aday olmaya karar verdi.

SÜRPRİZ ADAY
Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda Demirören'i zorlayacak bir rakibi daha olacak. İşte o sürpriz isim...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

"Beşiktaş benim bir parçam. Ama kutsal bir görev için ve Türk futbolunun selameti için tüm kulüp başkanlarının desteği ile bu görevi üstleneceğim. Bunu da yönetimdeki arkadaşlarımla paylaşmak istedim" diyen Demirören'in adaylığı sonrası Beşiktaş Kulübü de olağaüstü kongre kararı alacak.

CEZAYI GÖZE ALIP UEFA'YA DİRENECEK

Demirören başkanlığındaki federasyon, şike konusunda karar almak için yargı kararını bekleyecek. UEFA'nın "Karar verin" diretmesine karşı, UEFA'nın ikna edilmesine çalışılacak. UEFA direnirse, ceza almayı göze alıp fedarasyon UEFA'ya karşı da direnecek. Bilindiği gibi Yıldırım Demirören gerekirse 2 yıl Avrupa kupalarına gidilmeyebileceğini açıklamıştı. F.Bahçe bu formülün yanında yer alırken G.Saray karşı çıkıyor.

Günün Önemli Haberleri