Fatihte İş garantili kurs

Abone ol

Fatih Belediyesi ile İHKİB proje kapsamında işsizlere ''iş garantili'' kurs imkanı sağlıyor.

Fatih Belediyesi ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) gerçekleştirdiği proje kapsamında işsizlere ''iş garantili'' kurs imkanı sağlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çukurbostan Çarşamba Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde yer alan gezici eğitim merkezinde, konfeksiyon sektöründe istihdam edilmek üzere kursiyerlere makineci, overlokçu ve reçmeci eğitimi verildiği belirtildi.

Açıklamada, 3 hafta süren ve ücretsiz olan eğitimin ardından kursu başarıyla bitirenlerin, İHKİB'in yönlendirdiği konfeksiyon firmalarında işe yerleştirildiği anlatılarak, böylece işsizlere iş, tekstil firmalarına da eğitimli çalışanlar bulunduğu vurgulandı.

Ayrıca, yaklaşık 4 yıldır süren kurs kapsamında 5 bin civarında kişiden yüzde 80'inin işe yerleştirildiği kaydedildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, iş ve eleman isteklerine çare olmak istediklerini belirterek, ''İlçemizdeki işsizlerin kısa sürede iş imkanına sahip olması için çaba gösteriyoruz. Belediye olarak bu tür projelerin her zaman arkasındayız'' dedi.

Günün Önemli Haberleri