Fatih Üniversitesi merhaba dedi
Abone olMilli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Fatih Üniversitesinin 2010-2011 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.
Çubukçu, 'Küreselleşme sürecinde, bilgi toplumunun standartlarını yakalamak istiyorsak, sürecin ihtiyaçlarına cevap verebilen, araştırmacı kimliğe sahip, yeni değerlere açık olarak, her türlü bilgiyle donatılmış ve bu yolla küresel gelişmeleri iyi algılayabilen bireyleri yetiştirmek zorundayız' dedi.
Fatih Üniversitesinin 2010-2011 Akademik Yılı açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, THY Genel Müdürü Temel Kotil, siyaset ve iş dünyasından çeşitli konuklar ve basın mensupları katıldı. Çubukçu, KPSS ve öğretmen atamalarından, doğuda yaşanan olaylara kadar birçok konuda soruları da yanıtladı.
Fatih Üniversitesinin Büyükçekmece Kampüsü'nde düzenlenen 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılan Bakan Çubukçu, konuşmasına Hakkari'de yola döşenen mayın sonucu yaşamını yitiren 9 kişi için başsağlığı dileğinde bulunarak başladı. Çubukçu, 'Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyorum ve son olmasını temenni ediyorum' dedi. KPSS’deki kopya iddialarıyla ilgili olarak, "Olay yargıya intikal etti, yargı sonucunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum." açıklamasını yaparken, öğretmen ihtiyaçlarını da vekil ve telifli öğretmenlerle kapattıklarını söyledi.
Yüksek öğrenim kurumlarının, toplumların kalkınmasında, gelişmesinde ve saygınlığında öncü bir role sahip olduğunu kaydeden Çubukçu, yüksek öğretim sisteminin, gelişen, küreselleşmiş dünyada, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplum hizmetleriyle Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunduğunu ve uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi toplumu yetiştirmesine imkan sağladığını ifade etti. Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bugün Avrupa'da yüksek öğretim, teknolojiyi geliştirecek, rekabeti arttıracak ve ülke kalkınmasının motoru olacak çok önemli bir alan olarak görülmekte ve devletler tarafından özellikle AR-GE faaliyetleri bazında desteklenmektedir. Üniversiteler de yaptıkları araştırmalar, ürettikleri patentler ve yetiştirdikleri öğrencilerle üstlenmiş oldukları görevi layığı ile yerine getirmekte, ülkenin ekonomik kalkınmasına ve toplumun refah seviyesinin arttırılmasına katkılarda bulunmaktadır.' dedi.
Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: “Fatih Üniversitesinin bu sürece çok değerli katkıları olduğunu ve bir dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini biliyorum. Değişime, yeniliğe ve dünyaya açık, nitelikli gençler yetiştirme misyonunu başarıyla yerine getiriyor. Bu üniversitenin çatısı altındaki siz gençlerimizin de ileride ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında çok önemli roller üstleneceğinize büyük bir inanç duymaktayım. Sizlerden bilgi toplumları ile yarışabilen ve onların önüne geçebilen daha ileri ve gelişmiş Türkiye'yi yaratmanızı bekliyoruz.'
Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan: 'Konuşun, her şeyi konuşun'
Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da 500 öğrenci ile 1996 yılında eğitime başlayan Fatih Üniversitesinin, bugün 12 bin mezun vermiş olduğunu ve halihazırda 11 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü belirtti. Tekalan, 74 ülkeden 700'den fazla yabancı öğrencinin de üniversitelerinde öğrenim gördüğüne işaret ettiği konuşmasında, üniversitelerin öğrencilere eğitim ve öğretim vermenin yanı sıra toplumun her sorunuyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere, 'Konuşun, her şeyi konuşun' diye öğüt veren rektör Tekalan, 'Başkalarının kendi konumlarını kabul etmeyi de öğrenin. Farklı kültürlerden insanlarla tanışın. Onlarla samimiyet kurun ki, üniversiteyi bitirdiğinizde dünyanın her yerinden arkadaşınız olsun' dedi.
Açılış töreninde, Bakan Çubukçu'ya, Rektör Tekalan tarafından hediye verildi. Törende ayrıca 2009-2010 öğretim yılında Uluslararası bilimsel yayın ve projelerde başarı gösteren öğretim üyelerine plaketlerini Milli Eğitim Bakanı Çubukçu verdi. Yeni akademik yılın açılış dersini ise Yard. Doç. Dr. Gönül Schara verdi.