Fatih Terim kumarı kaybetti

Abone ol

Rıdvan Dilmen, Fatih Terim'i Rüştü'yle vurdu. Turgay Şeren ise taktiği eleştirdi. İşte yazarların milli yorumları...

Milli Takım, Bosna Hersek deplasmanında sürpriz yenilgiyle tanıştı, hem liderliği kaptırdı, hem rakiplerin iştahını kabarttı. İşte milli hüsran sonrası spor yazarlarının yorumları...

Rıdvan Dilmen / Milliyet
Kredi tükendi
Fatih Terim aylardır forma giymeyen Rüştü'yü kaleye koyarak aslında büyük bir kumar oynadı. Rüştü'nün tecrübesine güvendi. Aslında elinde çok daha formda isimler vardı. Kısacası kumarı kaybetti.

Maçın hakemi genelde topun oyunda kalmasını ister havada bir maç yönetti. Ancak bazı ikili mücadelelerde işi abarttı. Çalması gereken düdükleri çalmadı.

Turgay Şeren / Akşam
Bu futbola bu sonuç yakışır
Bosna Hersek’i gözümüzde büyütmüşüz. Kalecileri Guso, yılar önce Türkiye’de oynamış. Daha Guso gibi Türkiye’ye gelip, zaman zaman oynayıp kaybolan, yok olan ve ülkesine dönen Bosna Hersek’li çok futbolcu var. Ve biz bu takıma yenildik.

Oysa ne deniyordu “Bosna Hersek grubumuzun en iyi takımı.” Eğer Bosna Hersek grubumuzun en iyi takımıysa; peki biz neyiz? Birisi bana bunu söylesin.

Ziya Şengül / Star
Neler umduk neler bulduk!
Çok şanslıydık. Puan avantajımızın en üst düzeyinde, doruğundaydık. Hep önde götürdüğünüz maçı inanılmaz bir şekilde risklere soktuk ve kaybettik.. İyi futbol oynadığımızı da söyleyemeyiz. İstekli olduğumuzu da..

Fatih Terim’in bu savunma anlayışını gözden geçirmesini hatırlatmak isterim. Bu bir eleştiri değil, uyarıdır.

Mustafa Denizli / Milliyet
Çok mühim değil...

Rakip, Bosna Hersek'ten çok kendimizdik.
Böyle bir maç oynadık ve kaybettik. Kazanmak için denedik, kaybetmek için hatalar yaptık. Denemelerimiz, hatalarımızdan daha azdı. Tüm bunlardan sonra ne olur diye sorar isek; hiçbir şey olmaz. Bu gruptan Türkiye'nin finallere gitmesine engel çıkmayacak.

Gruptaki en etkin rakibimiz Norveç olacak. Bu grupta iki takım birincilik için mücadele edecek. Biri Türkiye, diğeri Norveç.

Selçuk Yula / Takvim
Rüştü büyük riskti
Bosna-Hersek'in Norveç ile oynadığı maçı Fatih Terim biraz olsun dikkatli izleyip önlemlerini ona göre alsaydı, kalemizde bu kadar golleri görmezdik.

Rüştü'yü kaleye koymak bana göre çok büyük bir riskti. Nitekim son golde de Rüştü çok büyük bir hata yaptı ve yenilginin de mimarı oldu.

Erman Toroğlu
Sefilleri oynadık!
Fatih Terim'i anlamak mümkün değil. Milli Takım Teknik Direktörü mü, yoksa ligde oynayan takımların teknik direktörleriyle mücadele eden bir kişi mi?

Futbolda her şey var. Galip de gelirsin, mağlup da olursun. Ama dün akşamki gibi rezil olmamalısın. Ne demek istediğimi belki sizler tam kestiremezsiniz. Eğer Bosna'nın durumunu görseniz anlarsınız. Helal olsun onlara.

Günün Önemli Haberleri