Facebook tasarımı değişiyor

Abone ol

İnternetin vazgeçilmezi Facebook tasarımını yeniliyor...

Kitle tanışma silahı Facebook , Almanya 'nın en popüler arkadaşlık platformu StudiVZ'i, kendi mavi-beyaz tasarımını bire bir kopyalayıp rengini değiştirerek kullandığı için dava ediyor. Almanca topluluk siteleri arasında en çok üyeye sahip olan StudiVZ (tasarım tanıdık geldiği için olmasın?), üyelik sayfasından 'siteden çıkış' linkine kadar Facebook 'la tıpa tıp aynı görünüyor.

Facebook hukuk savunucuları StudiVZ'i paralamayı bitirdikten sonra, yine orjinalin popülerliğinden ekmek yiyerek ülkesinin en çok kullanılan topluluk sitesi haline gelen Çinli klon Xiaonei'ye sıra geleceği tahmin ediliyor.

MAHKEMELİK TASARIM BUGÜN YENİLENİYOR

Beri yandan, önümüzdeki aylar boyunca adalet sistemini işgal edecek olan bu davanın, aslında hiç bir anlamı kalmayacak. Çünkü Facebook , bu gün ilerleyen saatlerden itibaren, yeni bir sayfa tasarımı kullanmaya başlayacak.

Yeni tasarımın özellikleri arasında, kullanıcı fotoğrafının sağa alınması, kalabalık yaratan uygulamaların, albümlerin ve çeşitli bilgilerin sekmelerle 'Duvar' ('Wall ') penceresi altına toplanması, yenilenen kullanıcı bilgileri alanı ve yenilenen menü çubuğu var. Ayrıca kullanıcılar kendileri sekme ekleyebiliyor ve web kamerasıyla çektikleri video ve fotoğrafları doğrudan profillerine ve duvarlarına yükleyebiliyor.

Günün Önemli Haberleri