Eylem sona erdi!

Abone ol

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkevleri üyelerinin, TBMM önünde başlattıkları oturma eylemi sona erdi

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkevleri üyelerinin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle TBMM Dikmen Kapısı'nda yaptığı oturma eylemi sona erdi.

Tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerini bir süre izleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, daha sonra TBMM Dikmen Kapısı'na gelerek burada bekleyen protestoculara açıklama yaptı.

KESK Genel Başkanı Tombul, bugünün kendileri açısından önemli bir dönemeç olduğunu söyledi. ''Yasa, Ankara'da nöbet bekleyen IMF'nin gözünü boyamak için çıkarılıyor'' diyen Tombul, tasarının TBMM Genel
Kurulu'nda kabul edilmesi durumunda bile mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Halkın bu tasarıya karşı çıktığını kaydeden Tombul, halkın iradesine saygı gösterilmesini istedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de TBMM Genel Kurulu'nda bulunan AK Parti'li milletvekillerinin yüzde 90'ının yasa tasarısının neler getirdiğini bilmediğini söyleyerek, ''Onlar yalnızca el kaldırmaya gelmişler'' dedi.

Tasarıya karşı ses çıkarılmaması durumunda IMF odaklı yasaların tek tek çıkarılacağını kaydeden Çelebi, bu sebeple bu tasarıya karşı herkesin el ele vermesi gerektiğini söyledi. Çelebi, tasarının yasalaşması durumunda gerek cumhurbaşkanlığı nezdinde gerekse yargıda girişimde bulunacaklarını bildirdi.
TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı ise bugünü asla unutmayacaklarını ifade ederek, ''18 Nisan, halkın iradesine rağmen parlamentonun, demokrasinin yok sayıldığı bir gün olarak tarihe geçecek'' dedi.

Bakkalcı, ''IMF'nin direktifleri çerçevesinde hazırlanan tasarının Türkiye'nin bugününü ve geleceğini ortadan kaldıracağını'' söyledi.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da hükümetin, ''kendinden öncekilerden daha başarılı olduğunu'' ifade etti ve ''Çünkü bu hükümet IMF politikalarını daha çok hayata geçirmektedir'' dedi.

Soğancı, yasa tasarısına geri çekilmesi için mücadele edeceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından protestocular eylemlerine son verdi.

Oturma eylemi sırasında CHP Antalya milletvekilleri Atila Emek ile Tuncay Ercenk ve Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan da eylemcilere destek verdi.

Yaklaşık 6,5 saat süren eylem nedeniyle Çevik Kuvvet polisi başta olmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerinden ve güvenlik şube müdürlüklerinden toplam 1500 polis görev yaptı.

Öğle saatlerinde polisin havaya ateş açarak göstericileri engellemeye çalıştığı olaylarda ise biri şube müdürü, diğeri şube müdür yardımcısı olmak üzere 10 polis memuru yaralandı.

Yaralı polis memurlarının bir kısmının Gazi Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra taburcu edildikleri öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri