Evlilik mi kariyer mi önemli?

Abone ol

Batı ve Doğu toplumları hayata bakışı farklı. Evlilikle ilgili 46 ülkede yapılan bir anket net biçimde ortaya koydu.

Dünyada her 10 kişiden 7'si, evliliğin ömür boyu sürmesi gerektiğini düşünüyor. AC Nielsen şirketinin bu hafta Sevgililer Günü için 46 ülkede 25 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, Asya'da Müslüman ve Katoliklerin kalelerinin, ömür boyu evliliği tercih etme konusunda başı çektiğini gösterdi. Yüzde 97 ile ömür boyu evlilik fikrine inanan Endonezyalıları, yüzde 92 ile Türkler izlerken, Filipinliler ve Malezyalıların yüzde 89'unun evliliğin ömür boyu sürmesi gerektiğini düşündüğü görüldü.

Batı'da ömür boyu evliliğe inanların en fazla olduğu ülkenin ABD olduğu, Amerikalı kadınlara oranla daha fazla Amerikalı erkeğin bu fikri savunduğu belirtildi. Araştırmada ayrıca, Asya'daki Müslüman ülkeler arasında Endonezya ve Malezya'nın, evliliği "yaşam gayesi" olarak görme konusunda başı çektiği, Avrupalıların yarısından daha azının evliliği "yaşam gayesi" olarak gördüğü, Yunanlıların yüzde 74 ile evliliği "yaşam gayesi" olarak görmeyenler arasında ilk sırada yer aldığı gözlendi.

Avrupalıların yüzde 77'si, uzun ve istikrarlı bir ilişkinin evlilik kadar iyi olduğunu söylerken, AC Nielsen Avrupa'nın başkanı Patrick Dodd, özellikle Batı Avrupa'da kadınların tarihte ilk kez koca yerine kariyer peşinde koştuğunun ve ömür boyu süren bir ilişki yerine bağımsızlığa değer verdiğinin görüldüğünü söyledi.

Günün Önemli Haberleri