Evli çiftin inadı filmlere konu olur

Abone ol

64 yıllık evliydiler, çok uzun yıllar önce küstüler. Kocası ölüm haberine iki saat dayanabildi...

Bir inat uğruna ayrı düştüler, dile kolay 27 yıl.. Birbirlerini deli gibi seviyorlardı oysa. Tarihe geçen inatlarını ancak ölüm kırabildi.

27 yıl küs durabilen koca, karısının ölüm haberine ancak iki saat dayanabildi. Aydın'da 64 yıllık evliliğin 27 yılını inat uğruna küs geçiren çift, iki saat arayla ölünce yan yana defnedildi.

KAÇARAK EVLENMİŞLER

Kaçarak evlenmişlerdi, tanıştıklarında Kübra Yalçınkaya 17, Abdullah Yalçınkaya 19 yaşındaydı. Çocukları olmayınca yeğeni Metin Yalçınkaya'yı evlatlık edindiler.

Tartışmanın nedeni bilinmiyor. Ama o gün bugündür küs durdular. Çok uğraştılar barıştırmak için.. Türlü türlü yollar denendi ama nafile. Kimler araya girmedi ki.. Yeğeni Metin 'anlatsak kitap olur' diyor.

KADIN ÜSTTE KOCASI EVİN ALTINDAKİ DÜKKANDA

İlginç olay Aydın'ın Karpuzlu ilçesinin Koğuk köyünde geçiyor. Kübra Yalçınkaya evlatlığı Metin Yalçınkaya'nın evine, kocası ise evin altındaki dükkanda kendisi için hazırlanan küçük bir odaya yerleşti.

Yaşadıkları bir tartışmanın 27 yıl ayırdığı Kübra ve Metin Yalçınkaya'yı, evlatlık çocukları ve yakınları ile arkadaşlarının ikna çabaları sonuçsuz kaldı.

2 SAAT ARAYLA

Önce Kübra öldü , haberi duyan Abdullah, üzüntüye dayanamayarak 2 saat sonra öldü. Öldüklerinde Kübra 81, Abdullah 83 yaşındaydı. İkili ikindi vakti aynı mezarlıkta yan yana mezarlara defnedildi.

İlahi adalet tecelli etti, hayatta yan yana gelmediler ama öldükten sonra bebaberler artık. Sevdikleri halde gururlarına yenik düştüler. Ama ölüm haberi ikisini yeniden kavuşurdu.

ÖLÜMDEN 15 GÜN ÖNCE

Çiftin evlat edindiği Metin Yalçınkaya, annesinin çok inatçı olduğunu, ama amcasının barışmaya sıcak baktığını belirterek, şunları kaydetti: ''Fakat annem asla yanaşmadı. Ölümlerinden 15 gün önce, 'anne, amcam dünyada iken helalleşelim, öbür tarafa hak götürmeyelim diyor' dedim. Oysa amcam böyle demiyordu, ama annemin inadı kırılsa amcamın kolay ikna olacağını biliyordum. Annem, bu son teklifi de kabul etmedi."

Günün Önemli Haberleri