Ev kadını nasıl dönerci oldu?

Abone ol

Mikro kredi uygulaması bir çok insanın hayatını olumlu yönde değiştiriyor. Tıpkı Hataylı ev kadınında olduğu gibi..

Hataylı bir ev kadını, maddi açıdan zor durumda bulunan eşine destek olmak ve 5 çocuğuna daha iyi imkanlarda bakabilmek için aldığı mikro kredi ile yaşadığı beldede dönerci dükkanı açtı.

Girişimci Nazlı Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce eşiyle birlikte Antalya'da bir büfede çalıştıklarını, ancak işlerinin kötü gittiğini, bu nedenle 5 yıl önce memleketleri olan Hatay'a dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kentte eşi Mustafa'nın önce bazı büfelerde iş bulup çalıştığını, kendisinin ise evde oturduğunu anlatan Karaoğlu, ancak en büyüğü 17 en küçüğü ise 6 yaşındaki çocuklarına bakmakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Zor durumdaki eşine destek olmak amacıyla kolları sıvadığını anlatan Karaoğlu, yakınlarından duyduğu mikro kredi uygulaması için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Başvurusunun olumlu sonuçlandığını ve merkeze bağlı Narlıca beldesinde bir kişiyle ortak küçük bir dönerci dükkanı açtığını ve çalışmaya başladığını ifade eden Karaoğlu, şöyle devam etti:

''İlk başlarda eşimle birlikte çalıştığım büfede, belde sakinlerinin garip bakışlarıyla karşılaştım. Çünkü burası küçük bir yer ve çoğu kadın evde oturuyor. Beldede bir kadının 'dönerci' ustası olarak çalışması kolay kabul edilir bir şey değildi. Ancak zamanla garipseyen bakışların yerini tebessüm aldı ve yaptığım iş takdir edilmeye başlandı. İşlerimiz her geçen gün daha iyiye gitti ve büfede ortağı aradan çıkartarak eşimle birlikte çalışmaya başladık.''

''ERKEKLER DÖNER ALMAYA ÇEKİNİYORDU''

Döner ustalığının çok zor bir iş olduğunu ifade eden Karaoğlu, kısa sürede mesleğin inceliklerini öğrenerek bu işi erkekler kadar iyi yapmaya başladığını kaydetti.

İlk başlarda bazı erkeklerin kendisinden döner almaya çekindiğini, ''usta yok mu?'' diye seslendiklerini anlatan Karaoğlu, ''Bayan olmanın avantajıyla elim bu işlere yatkın. Artık erkekler de benden çekinmeden döner alabiliyor. Kısa sürede eşimin de desteği sayesinde ev hanımlığından dönerci ustalığına terfi ettim'' diye konuştu.

Karaoğlu, bayan olması nedeniyle, müşteri yelpazelerinin her geçen gün daha da genişlediğini erkeklerin yanı sıra hemcinslerinin de kendisini tercih ettiğini söyledi.

Aldığı 700 TL'lik kredinin geri ödemesini düzenli bir şekilde yaptığını belirten Karaoğlu, büfesini biraz daha büyütüp güzelleştirebilmek için ikinci kez mikro krediye başvuracağını vurguladı.

ANTAKYA'DA 555 KADINA MİKRO KREDİ

Mikro kredi Şube Müdürü Serap Varoğlu, kentte 555 kadının mikro kredi imkanından faydalandığını söyledi.

100 ile 700 TL arasında teminat ve kefalet istemeden verdikleri küçük sermayenin geri ödemesinde şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Varoğlu, hedeflerinin iş yapabilen her kadını çalışmaya teşvik etmek ve ev ekonomine katkı sağlamasına yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

Günün Önemli Haberleri