Euro bölgesinde 'sırttan bıçaklamalar'
Abone olFinancial Times muhabiri Kathryn Hopkins tarafından kaleme alınan analizde ekonomik krizin Euro Bölgesi üyeleri arasında zedeleyici bölünmelere yol açtığı tespiti yapılıyor.
Uluslararası borsalarda yaşanan düşüş ve Euro Bölgesi'nin borç krizine ilişkin artan kaygılar İngiltere basınında geniş yer buluyor.
Financial Times'ın manşetten yer verdiği habere göre yaşanan kriz Avrupa ve Japonya Merkez Bankaları'nın müdahalelerinin kaygıları gidermekte yetersiz kaldığını gösteriyor.
Haber ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın krize müdahalesinin bankanın güvenilirliğini sarstığını da ekliyor.
Times gazetesi ise euro bölgesiyle ilgili kaygıların gerekli adımların atılmasını önleyen bir felce ve arkadan bıçaklamalara yol açtığını söylüyor.
Ekonomi muhabiri Kathryn Hopkins tarafından kaleme alınan analizde krizin Euro Bölgesi üyeleri arasında zedeleyici bölünmelere yol açtığı tespiti yapılıyor.
Bu bölünmelere ilk örnek olarak İtalyan Maliye bakanı Tremonti'nin Avrupa Merkez Bankası'nın İtalyan tahvillerini almama kararına verdiği sert tepki gösteriliyor.
Hopkins, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım kararının oybirliği değil, çoğunluk olarak alınmasının da kaygı verici olduğunu yazıyor.
Haberde ekonomist Howard Archer'ın şu görüşlerine de yer veriliyor: "Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımına devam etme kararının çoğunluk kararı olduğunun ima edilmesi bankanın programa olan bağlılığına ilişkin spekülasyonlara yol açtı. Merkez Bankası'nın müdahil olmasının ve etkisinin kısıtlı olabileceği düşünülüyor."
Hopkins, tahvillerin İtalya ve İspanya yerine İrlanda ve Portekiz'den alınacağı söylentisinin dolaştığını, bunun da yetkililerin yardımını alabilmek için İtalya ve İspanya'nın borçlarını azaltmaları gerektiği mesajını verdiğini yazıyor.