Esnaf Çin mallarını yaktı

Abone ol

Gedikpaşa esnafı, ucuz Çin mallarını Beyazıt’ta yakarak Çin ürünlerini protesto etti.

Beyazıt Gedikpaşa ve Çevresi Esnaf Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik esnaf grup, saat 12.00’de Beyazıt tramvay durağında toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Celal Fırat tarafından yapılan açıklamada, Beyazıt ve çevresinde bir çok iş yerinin Çin mallarının ucuz satılması nedeniyle “haksız rekabete” dayanamayarak kapandığı belirtildi.
Esnafın çeklerini ve çalışanlarının parasını ödeyemez halde geldiği vurgulanan açıklamadda, “Çin Malları bir çok sektörde olduğu gibi bizlerin üzerine de kara bulut gibi çöktü” denildi.

Açıklamada, “1998’den itibaren bölgeden çıkarılan esnafın boşalttığı binalar emlak fiyatlarını düşürdü. Bu düşüş de Çin çantalarını ve ayakkabılarını ülkemize getiren büyük ithalatçılar ve bazı meslek odalarına çöreklenen kişilerin işine geldi” görüşüne yer verildi.

Ardından yanlarında getirdikleri örnek Çin malarını yakan protestocu grup, daha sonra Gedikpaşa’ya yürüdü. “Çin Mallarına Hayır”, “Esnaf burada rantçılar nerede” gibi sloganlar atan grup, İstiklal Marşı’nı söyleyerek eylemlerine son verdi.

İshak Sevgin

İÜHA

Günün Önemli Haberleri