Eskişehirde bayram var

Abone ol

Eskişehirspor'un İkinci Lig (A) Kategorisi'ne yükselmesi, taraftarları sevince boğdu.

Eskişehirspor'un 2. Lig (A) Kategorisi'ne yükselme maçında
Pendikspor'u 3-0 yenmesi, taraftarları sokağa döktü. Kırmızı-siyahlı takımın taraftarları, cadde ve sokaklarda şampiyonluğu kutladı. Kent girişinde Ankara'dan dönen Eskişehirsporlu futbolcuları ve yönetim kurulu üyelerini karşılayan taraftarlar, konvoy halinde şehir turu attı. Grup, daha sonra taraftarların toplandığı Vilayet Meydanı'na geldi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, 2. Lig'e çıkma ümitlerinin hiçbir zaman tükenmediğini belirterek, zor bir sezonu geride bırakarak hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Eskişehirspor'un geçmişindeki güzel günleri tekrar yaşayacağını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

''Bu zafer, maçlarda her şeylerini ortaya koyan futbolcuların ve onları her an destekleyen taraftarındır. Daha güzel yerlere geleceğiz. Hedefimiz, Süper Lig'e çıkmak. Bu kent bunu hak ediyor. Anadolu efsanesi olarak bilinen Es-Es geri dönüyor.'' Sanatçı Mithat Körler'in konseriyle devam eden kutlamalara, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ve CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan da katıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsleri vatandaşları ücretsiz taşıdı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı kutlamalar, gece geç saatlere kadar devam etti. Bu arada, kutlamalar sırasında yarın askere gideceği öğrenilen taraftar grubundan Emre Arı (21) adlı genç, Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi'nde bir grup tarafından bıçaklandı. Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan gencin sağlık durumunun, iyi olduğu bildirildi.

Günün Önemli Haberleri