Esenyurt'u Eyüp diye sattılar

Abone ol

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Araplara Esenyurt’u ‘Eyüp Sultan’, Küçükçekmece’yi ise ‘Boğaziçi’ diye sattılar.

Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte ya­ban­cı­la­ra em­lak sa­tı­şı­nın önü­nün açıl­ma­sı­nın ar­dın­dan, bu du­ru­mu fır­sa­ta çe­vir­mek is­te­yen ba­zı em­lak­çı­la­rın ise Arap ya­tı­rım­cı­la­ra Esen­yur­t’­aki ko­nut­la­rı, “Bu­ra­sı Eyüp Sul­ta­n”, Kü­çük­çek­me­ce Gö­lü­’nü gö­ren ko­nut­la­rı ise, “Bo­ğa­zi­çi man­za­ra­lı­” di­ye sat­tı­ğı ortaya çıktı.


Ko­nut edin­me ha­ya­li ile Tür­ki­ye­’ye ge­len or­ta se­vi­ye­de­ki Arap ya­tı­rım­cı­lar,  tu­za­ğa dü­şüp ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­şar­ken, Arap Ül­ke­le­ri Gay­ri­men­kul Ya­tı­rım­cı­la­rı Der­ne­ği olum­suz­luk­la­rın önü­ne geç­mek için yo­ğun ça­lış­ma ya­pı­yor. Der­nek Baş­ka­nı Ab­dul­lah Çift­çi, olum­suz du­rum­la­rı or­ta­dan kal­dır­mak için em­lak reh­be­ri ha­zır­la­dık­la­rı­nı be­lir­tir­ken, Türk gay­ri­men­kul fir­ma­la­rı­nın ko­nut sa­tar­ken so­run ya­şa­ma­sa­lar da sa­tış stra­te­ji­le­ri­nin so­run­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.


EYÜP SULTAN DİYE SATMIŞLAR

Ab­dul­lah Çift­çi, 1 mil­yon e-ma­il ad­re­sin­den olu­şan ad­res por­ta­lı­na sa­hip ol­duk­la­rı­na dik­kat çe­ker­kek, ko­nut alır­ken dik­kat edil­me­si ge­re­ken ko­nu­la­ra iliş­kin uya­rı amaç­lı e-ma­il­ler gön­der­dik­le­ni ifa­de et­ti.

Ha­sel Gay­ri­men­kul Da­nış­man­lık Em­lak Uz­ma­nı İlk­nur Boz­kurt ise, Esen­yurt, Bah­çe­şe­hir, Is­par­ta­ku­le ile Ka­ya­şe­hir böl­ge­le­rin­de ak­tif ça­lış­tı­ğı­nı be­lir­te­rek, ”Sek­tö­rü­müz­de­ki ba­zı kö­tü ni­yet­li in­san­lar, Arap ya­tı­rım­cı­la­rın za­af­la­rı ile Tür­ki­ye­’yi bil­me­me­le­rin­den ya­rar­la­na­rak, Esen­yur­t’­ta­ki da­ire­le­ri ‘Bu­ra­sı Eyüp Sul­tan Haz­ret­le­ri­’nin me­za­rı­nın bu­lun­du­ğu sem­t’ di­ye­rek sat­mış­lar. Bu tür olum­suz­luk­lar pi­ya­sa­da­ki pro­fes­yo­nel fir­ma­lar üze­rin­de de kö­tü et­ki bı­ra­kı­yo­r” ­de­di.
 

KUÇÜKÇEKMECE GÖLÜNÜ BOĞAZİÇİ DİYE GÖSTERMİŞLER

Is­par­ta Ku­le­’de Kü­çük­çek­me­ce Gö­lü­’nü gö­ren ba­zı da­ire­le­rin ‘Bo­ğa­zi­çi Man­za­ra­lı­’ di­ye sa­tıl­dı­ğı yö­nün­de du­yum­lar al­dık­la­rı­nı be­lir­ten Boz­kurt “Bu tür olum­suz­luk­la­rın ya­şan­ma­ma­sı için Tür­ki­ye­’de em­lak sa­tın al­mak is­te­yen ya­ban­cı­la­rın gü­ve­ni­lir gay­ri­men­kul fir­ma­la­rı ile ça­lış­ma­la­rı en doğ­ru yön­tem. Ma­ale­sef bu tür kö­tü ni­yet­li in­san­lar her sek­tör­de ol­du­ğu gi­bi em­lak pi­ya­sa­sın­da da or­ta­ya çık­ma­ya baş­la­dı­” de­di.

 

Günün Önemli Haberleri