Esad'ın kullandığı şifreye bakın!

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, küresel hacker grubu Anonymous'un da hedefi oldu

Batı dünyasının görevini terk etmesi için ağır baskı uyguladığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, küresel hacker grubu Anonymous'un da hedefi oldu.

Anonymous, Başbakanlık bürosunun e-mail hesabına girerek yüzlerce yazışmayı internete sızdırdı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Anonymous, Başbakanlık bürosunun 78 çalışanının e-mail hesaplarına girdi. Hackerların kolaylıkla erişim sağladığı hesapların çoğu için kullanılan şifrenin "12345" olduğu ortaya çıktı. Bu şifre, 2011'de internetin en kolay kırılan 25 şifresi sıralamasında ikinci sırada yer almıştı.

Ntvcnbc'nin haberine göre E-mail hesabına girilen isimler arasında devlet bakanı Mansur Fadlallah Azzam ve Esad'ın basın danışmanı Bouthina Şaban'da bulunuyor. İnternete sızdırılan e-maillerden birinde, Esad'ın Aralık 2011'de ABD'li gazeteci Barbara Walters'a verdiği röportaj için hazırlanan belgeler de yer alıyor.

ABD'Lİ YÖNLENDİRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Söz konusu e-mailde, Suriye'nin Birleşmiş Milletler'de (BM) görev yapan basın ateşesi Şehrazad Caferi, geçmişte El Cezire için çalışan ve şu an Esad'ın danışmanı olan Luna Chebel'e yapılacak röportajda ABD'lileri yönlendirmek için kullanılanacak bilgileri aktardı. E-mailde, Esad'ın değinmesi gereken konular belirtiliyor:

"Krizin başlarında iyi organize olmayan polis gücüne sahip olmamızdan dolayı bazı hataların yapıldığını idrak etmiş olmamızı belirtmek büyük önem taşıyor. ABD'lilerin yaklaşımı, hatalarımız olduğunu ve bunları düzeltmeye çalıştığımızı ifade ederek değiştirilebilir. Ayrıca, ABD'deki Wall Street protestolarını ve bu protestolarda polisin göstericilere şiddet uygulamasına değinmek gerekir."

ABD BASININDAN ÖRNEKLER
E-mailin devamı şöyle:

"ABD basınında çokça değinilen hususlar ve boyutlar şunlar: Her makalede şiddet fikri en öne çıkan konulardan biri. İfadelerinde 'Suriye hükümeti kendi halkını öldürüyor... Güvenlik güçleri suçlulardan oluşuyor ve şiddet saçıyor" gibi cümleler kullanıyorlar."

Cafer ayrıca, Esad'ın Facebook ve Youtube'un tarafsızlığını Suriye'deki gerçek durumu gözler önüne sermek için öne çıkarması adına, yabancı gazetecilerin ülkeye kabul edilmemesinin ise "olayları çarpıtmalarını önlemek için" savunması gerektiğini belirtti.

Günün Önemli Haberleri