Erzuruma değil Kandile bayrak

Abone ol

AK Parti'ye "Mehmetçiğin önünden çekil" diye seslenen Devlet Bahçeli, iktidara çuval skandalını hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AK Parti zihniyetinin terörle mücadele inisiyatifini yabancılara teslim ettiğini'' savunarak, ''Sorunun çözümünde bir yanda okyanus ötesi, diğer yanda Iraklı aşiret reisleri söz sahibi olmuştur. 600 yıl dünyayı titreten kudret, bir avuç eşkıyayı ininde yok etmek için şimdi icazet beklemektedir'' dedi.

Devlet Bahçeli, İstanbul Ülkü Ocaklarınca İstanbul'un fethinin 554. yıl dönümü nedeniyle İnönü Stadı'nda düzenlenen Fetih Şöleni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin sıradan bir olay olmadığını ifade etti. 

Mehmetçiğin önünden çekil

 ''İşbirlikçi iktidarın yönetiminde Avrupalı milletimizi, Ermeni tarihimizi, aşiret reisleri devletimizi sorgular hale gelmiştir'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "

"AK Parti zihniyeti terörle mücadele inisiyatifini yabancılara teslim etmiştir. Sorunun çözümünde bir yanda okyanus ötesi, diğer yanda Iraklı aşiret reisleri söz sahibi olmuştur. Başbakan ve AK Parti ise hakaretleri sineye çekerek, milli şerefimiz üzerindeki duyarsızlığını sergilemekte ve ömrünü uzatabilmenin telaşını yaşamaktadır. Buradan Başbakana çağrıda bulunuyorum; bedelini kanla ödeyerek dalgalandırdığımız bayrağımızı nihayet Erzurum'da hatırladın. Bu senin için önemli bir aşamadır, devam et. Ancak bil ki, bayrağımızın dalgalanması gereken yer sadece Erzurum değil, öncelikle Kandil Dağı'dır. Birilerine verdiğin bir söz, yaptığın bir pazarlık yoksa, derhal Mehmetçiğin önünden çekil ve bayrağımızın dalgalanmasına engel olma.''

Bahçeli, Başbakan'ın bunların hiçbirisini yapamayacağını savunarak, ''Başımıza çuval geçirilirken de yapmadın. 5 polisimiz Irak'ta şehit edilirken de, aşiret reisleri tehdit ederken de yapmadın. Avrupa'da müzakere masalarında aşağılanırken de... Türkiye bunları yapabilmek için güçlü bir iktidar arıyor'' dedi.

Günün Önemli Haberleri