Eruygur cin çarpmışa döndü

Abone ol

Özkök her şeyi biliyordu. Eruygur'a öyle bir oyun oynadı ki... Ortaya atılan iddialar müthiş. Bakın Özkök, Eruygur'u nasıl çarptı.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, Sarıkız darbe toplantılarını dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'a seyrettirdiği ortaya çıktı. Çünkü Özkök Eruygur'un planlarını videoya almış.

ÖZKÖK TOPLANTILARI İZLETTİRDİ

Yeni Aktüel Dergisi'nin son sayısında yer alan iddiaya göre Org. Şener Eruygur, 2003 ve 2004 yıllarında çeşitli darbe planları yaptı. Cumhuriyet Çalışma Grubu'nu kurdurdu. Dönemin G

Savcılık tarihi gün için yeni
randevu verdi. Haberin
ayrıntıları için
TIKLAYIN!

enelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün telefonlarını dinlettirdi.

Ama Org. Özkök de boş durmamış, Jandarma karargâhında yapılan darbe toplantılarını izlettirmişti...

ERUYGUR CİN ÇARPMIŞA DÖNDÜ

2004'ün bahar aylarıydı. Ankara, sıcak gelişmelerle dolu bir kışı geride bırakmıştı. Genelkurmay karargâhı olağan günlerinden birini yaşıyordu. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur, Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün daveti üzerine karargâha gelmişti.

Uzunca bir süre sonra Org. Özkök'ün odasından çıktığında Org. Eruygur'un yüzü allak bullaktı. Tansiyonu yükselmiş, ayakları birbirine karışarak makam arabasına kendisini zor atmıştı.

 Em. Org. Şener Eruygur'u cin çarpmışa döndüren şey neydi? Ne olmuştu da, daha düne kadar istifasını istemeye hazırlandıkları Em. Org. Özkök'ün karşısında dizlerinin bağı çözülmüştü? O gün karargâhta yaşananlar yıllarca saklı kaldı. Ordunun en üst rütbesindeki iki generalin ne konuştukları sır gibi saklandı.

ÖZKÖK ERUYGUR'A GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİ

O gün karargâhta Org. Hilmi Özkök, Jandarma Genel Kom

Herşey hazırdı, darbe için
düğmeye basacaklardı. Ama
CIA devreye girdi. 
Ergenekon'a dair müthiş
iddiaları okumak için
TIKLAYIN!

utanı Org. Şener Eruygur'a Jandarma karargâhında yapılan darbe toplantılarının görüntülerini izletmişti. Eruygur inkâr edemediği görüntüler karşısında ne diyeceğini bilemedi. Dudaklarından dökülen tek cümle "Karargâhım bana ihanet etti" demek oldu.

DARBE PLANI RAFA KALKTI

Özkök-Eruygur görüşmesi demokrasi dışı yollar arayanlar için sonun başlangıcı oldu. Çünkü Org. Özkök, Org. Eruygur'a yaptıkları işin hukuki yaptırımlarını da hatırlatmıştı.

Org. Eruygur yolun sonuna gelmişti. Karargâhına ulaştığında ilk yaptığı iş yol arkadaşlarını toplamak oldu. O gün o saat itibariyle "darbe oluşumu" dağıtıldı.

Günün Önemli Haberleri