Ertegün tekkeye defnedildi

Abone ol

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün toprağa verildi. Cenazeye Bakan Gül de katıldı.

Ertegün için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Ertegün'ün yeşil örtüye sarılı tabutunun üzerine namazdan hemen önce bir kişi tarafından Türk bayrağı bırakıldı.

Namazın ardından din görevlisi dua ederek cenazeye katılanlardan ''helallik'' aldı. Daha sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, cenazeye katılanlara hitap etti. Gül, ''Üzüntümüz çok büyük. Ahmet Ertegün, Türk Milleti için çok büyük hizmetler yaptı. Ne zaman ABD'de işimiz olsa, tüm kapıları açardı. Şimdi büyük bir boşluk doğdu. İnşallah bu boşluğu doldurmak için başkaları çıkar'' dedi.

EŞİ DUA ETTİ
Bu arada, Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, cenaze namaz süresince ön safta yer aldı. Hıristiyan olan Mica Ertegün, cenaze camiye geldiğinde de tabutun önünde kısa bir süre kendi dini veleneklerine göre dua etti.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada da Türkiye'deki Özbekleri temsilen cenaze törenine katıldıklarını ifade ederek¬ Ertegün'ün ailesinin
Özbekistan'dan yaklaşık 100 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Demir, Ertegün'e Sultantepe'deki Özbekler Tekkesi'ne hizmetinden dolayı minnettar olduklarını belirterek, Ertegün'e, Özbek kimliğini koruması dolayısıyla da müteşekkir olduklarını anlattı.

Buradaki törene, eski başbakanlardan Bülent Ulusu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Atlantic Records Başkanı Craig Kallman, Rolling Stones dergisinin sahibi Jann Wenner; iş adamları Cem Hakko, Cefi Kamhi, Ali Koç, İnan Kıraç, Aydın Doğan, Erol Aksoy; sanatçılar Kenan Doğulu, Gürer Aykal, Kerem Görsev ile Uluslararası Afganistan Türkleri Derneği Başkanı Muhammet Enver'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ertegün'ün cenazesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisindeki törenin ardından, Üsküdar Sultantepe'de bulunan Özbekler Tekkesi'nin yanındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Günün Önemli Haberleri