Ersoyun cenin sıktırdığı yüzü
Abone olBülent Ersoy yüzüne cenin enjekte edip gençleşti. Bu durum etik olarak tartışılırken o ilk konserine çıktı ve böyle görüntülendi;
Bülent Ersoy gençleşmek uğruna yüzüne ceninlerin kök hücrelerinden hazırlanan bir ilacı şırınga ettirdi.
Ersoy'un yüzüne enjekte edilen kök hücrelerin alındığı ceninler ise doğma imkanı bulamayan, anne karnındayken düşen ya da kürtajla alınan bebekler...
Bu işlem hem tıp dünyasını hem magazin dünyasını ikiye böldü. Kimileri uygulamanın etik olmadığını söylerken, bazılarına göre son derece doğal bir durum...
Bu uygulamadan sonra Harbiye Açıkhava'da konsere çıkan 57 yaşındaki Ersoy'un cildinin gençleştiği de bir gerçek...
Yapımcı Armağan Çağlayan'ın bu işleme yorumu şöyle oldu:
"Cenini yaptırdıktan sonra cildi daha güzel olmuş. Ben kuliste gördüm. Çok güzelleşmiş. Dünya da ilk yaptıran Bülent Ersoy değil. Ben yaptırmam. Tedirgin olurum herhalde"
DOKTOR YASAL DİYOR
Dünyada hâlâ tartışılan bu yöntemle kaliteli bir cilde kavuşan ünlü sanatçının doktoru Mustafa Karataş yapılan uygulamayı şu sözlerle anlattı:
"Öncelikle belirtmek isterim ki, doktorluk hayatım boyunca gördüğüm en kaliteli cilt Bülent Ersoy'a ait. Benim Bülent Hanım'a yaptığım işlem cilde sıkılık, nem ve parlaklık veriyor. Ciltteki gölgelenmeleri gidermeye yarıyor. Yaş ile birlikte kaybedilen tüm olumsuzlukları silmeye yardımcı olan bu karışım; şu an dünyada da en popüler uygulamaların başında yer alıyor. Kullanılan ilaçlar Fransa'nın en büyük laboratuvarı olan Filorga'ya ait. Türkiye'de kullanımı da kesinlikle yasal. Bu karışım ve tedavi protokolü tamamen bana ait bir işlem..."
BAKANLIĞA GÖRE KULLANIMI YASAK
Sağlık bakanlığı yaptığı açıklamada insan ve hayvan kaynaklı kozmetik ürünlerin Türkiye'de kullanımının tamamen yasak olduğunu söyledi. Avrupa Birliği standartları çercevesinde, Amerikan Sağlık Bakanlığı'nın da bu tip uygulamalara yasaklar getirdiği açıklandı. Türkiye'de 23 Mayıs 2005 tarihinde 25 bin 823 sayılı yasa ile bu yasağın getirildiği hatırlatılarak, 26 Nisan 2009'da ilave edilen yönetmelikle yasağın sınırlarının net şekilde çizildiği söylendi. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü de insan kaynaklı bu tip maddelerin hiçbir şekilde ruhsat alamayacağını, kesinlikle yasal ve güvenilir olmadığını belirtiyor.
AHLAKİ AÇIDAN TARTIŞILIR!
Dr. Nesrin Erçelen (Amerikan Hastanesi Genetik ve Genomik Bilimler Merkezi Kurucusu): Fetal kök hücreler düşüklerden elde edilir. Etik ve yasal olarak kullanımları kısıtlıdır. Kullanım prosedürünü tam olarak bilmiyorum ama yasal boşluktan dolayı kullanılıyor olabilir. Bilimsel olarak çok genç hücreden elde edilmiş kök hücre kaynağının kozmetikte kullanılması, dünya tıp çevreleri ahlaki açıdan tartışıyor. Elde edilme kaynağı 'düşük'ler olduğu için kozmetik mi yoksa daha ciddi durumlarda mı kullanılması gerektiği hala konuşuluyor.
TIP DÜNYASI ELEŞTİRİYOR
Prof. Dr. Erdal Karaöz (Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre Araştırma ve Geliştirme Bölüm Başkanı): Üç ya da dört aylıkken düşen veya kürtaj sonucu alınan fetuslardan (bebeklerden) birtakım hücresel maddeler yapılabiliyor. Bunlardan cildi güzelleştirmek ve yeniden yapılandırmak için enjeksiyonlar da üretiliyor. Ancak bunlar kesinlikle ilaç değil! Böyle bir şeyin güzellik ya da gençleşme için kullanılması da hiç ahlaki değil! Tıp dünyası bunu eleştiriyor.
İŞTE BÜLENT ERSOY'UN İLAÇTAN SONRAKİ HALİ
Öncesi Sonrası
[PAGE]Öncesi Sonrası
[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]