Ermenistana 12 puan nasıl gitti?

Abone ol

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'den Ermenistan'a verilen 12 puan tartışması sürüyor...

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT), Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’nin vermiş olduğu puanların, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan izleyicilerin, ulusal GSM firmaları aracılığıyla kullandığı oylar sonucunda belirlendiğini açıkladı.

Açıklamada oylama süreci şöyle anlatıldı

" İzleyicilerin GSM operatörlerinden yarışmacılar için yaptıkları oylamalar, ’yönlendirme sistemiyle’ şirketin Almanya’daki merkezinde toplanmaktadır. Ülkelerden bu sisteme uygun olarak kullanılan oylar, Digame’nin ülkeler için oluşturduğu veri havuzunda toplanmakta ve sonuçlar ülkelerin yayın kuruluşlarına açıklanmak üzere bildirilmektedir.

Yayın kuruluşları da, yarışmada kendi sıraları geldiğinde ülkelerinin oy dağılımlarını aktarmaktadır. Her ülke için ayrı bir SMS numarası verilmekte ve ilan edilen numaralar sınır ötesi aramalara izin vermemektedir.

Örneğin, Almanya’da ilan edilen numaraya Türkiye’den oy kullanılamamaktadır. Kullanıldığı takdirde sistem bu oyu kabul etmemektedir. Oylama sırasında puanlar 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 ve 12 olarak verilebildiğinden en çok SMS alan şarkı 12 puan almış olarak değerlendirilmekte ve sıralama bu mantıkla devam etmektedir.

Günün Önemli Haberleri