Erken seçim olsa minderden kaçacaklar

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç muhalefeti topa tuttu. Kılıç;" Erken seçim var desek minderden kaçacaklar dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Sayın Baykal, Sayın Bahçeli'nin seçim istiyoruz demelerini bakmayın, 'hodri meydan yarın erken seçim yapıyoruz' desek muhalefet partileri minderden kaçacaktır." dedi.

Kılıç, AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Demokratik Açılım' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Muhalefetin erken seçim talebinin gerçekçi olmadığını savunan Kılıç, "Seçim yarın desek emin olun bizim muhalefet partileri minderden kaçacaktır. Zaten Sayın Baykal ile Sayın Bahçeli'nin 'seçim istiyoruz' demelerini bakmayın. Recep Tayyip Erdoğan gibi sözünün eri bir Başbakan'ı buldular, o da 'erken seçim yok' dedi. Şimdi ağalık bizde kalsın hesabına erken seçim istiyoruz görüntüsü veriyorlar. Baykal'ınki de pehlivan tefrikasıdır, Bahçeli'ninki de pehlivan tefrikasıdır. Hodri meydan desek, bu meydanda Recep Tayyip Erdoğan'dan başka er kişi kalmaz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENMEZ"
Vatandaşlardan son gürlerde yaşananlara bakarak karamsarlığa kapılmamalarını isteyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Umutsuzluğun, bıkkınlığın, yılgınlığın içerisine sakın düşmeyin. Sular fırtınalı, Karadeniz'in dalgaları her zaman büyük olmuştur; ama geminin kaptanı da Karadenizli. Pusulası sağlam, rotası doğru. Rotasında millet var ve milletle beraber memleketin istikbalini düzlüğe çıkartmak için iyi niyetle, inanmış insanların duaları ile yol alıyor. O nedenle Türkiye'nin bugünkü fırtınalı sularında, sert rüzgârlarında bugünün Türkiye'si milletiyle, devletiyle, askeriyle, polisiyle, yargısıyla, bürokrasisiyle ve en başta seçilmiş sivil iradesiyle asla kan kaybına uğramayacağız. Asla enerji kaybetmeyeceğiz.

MGK'DA BİR SORUN ÇIKMADI
Muhalefet bu kadar kavga görüntüsü yaratmaya çalışıyor, ne oldu? Dün Milli Güvenlik Kurumu (MGK) toplantısı vardı, ne oldu? Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, ilgili bürokratlarımız hepsi orada milli güvenlikle konuları konuştu ve toplantı dağıldı. Var mı bir problem? Hiçbir problem yok."

Ülkede kavga çıkartamaya değil, sorun çözmeye odaklanmış bir Başbakan olduğunu anlatan Kılıç, "Bugün yaşananlar Sezer'in cumhurbaşkanı, rahmetli Ecevit'in başbakan olduğu o karmaşık yıllarda yaşanmış olsaydı, bırakın Anayasa kitapçıklarını muhtemelen MGK toplantısının yapıldığı salonundaki masa ve sandalyeler de havada uçuşuyor olurdu. Ama bugüne bakın; yerini, konumunu, ağırlığını bilen bir cumhurbaşkanı, milletine, memleketine, tarihine, kültürüne, medeniyetine, devletine, bayrağına karşı sorumluluğunun ve görevlerinin farkında olan vicdan sahibi olan bir başkan. Böyle bir yönetim ortamında kim kavga çıkartmaya çalışırsa çalışsın, Türkiye kaosa sürüklenmez. Kim ortamı germeye çalışırsa çalışsın millet kargaşaya asla sürüklenmez." diye konuştu.

"CHP İLE MHP BİRLEŞSİN"
Muhalefetin kendilerini her türlü çamuru atmaya çalıştığını savunan Kılıç, hepsine cevap yetiştirebilmenin bile mümkün olmadığını dile getirdi.

CHP ve MHP'yi birbirinin fotokopisi olmakla suçlayan Kılıç, "Karbon kopya iki tane muhalefet partisi var. CHP altına bir karbon kâğıdı, kopyaladığın zaman MHP. MHP'yi kopyalarsan CHP çıkıyor. Zaten arada bir harf fark var. Bugün maalesef MHP ne söylüyorsa CHP aynısını, CHP ne söylüyorsa MHP aynısını söylüyor. O zaman bu iki partiye gerek yok ki, birleşin. Tabelaları da birleştirin, masraflar da azalmış olur. Zaten tek başına hiç birinin iktidar şansı yok. Belki ikisi birlikte olursa yeniden ana muhalefet olabilirler. Sayın Baykal'ın da yaşı geçiyor, Sayın Bahçeli'ye de böylece bir imkân doğmuş olur." dedi.

Günün Önemli Haberleri