Erke dönergeci 2007de piyasada

Abone ol

ERKE Araştırmaları Şirketi, bugün gazetelere verdiği tam sayfa ilan ile sessizliğini bozdu. Erke 2007'de piyasada

Erke Araştırmaları tarafından gazetelere verilen ilanda, basın toplantısında altını çizerek çok net bir şekilde ifade etmelerine rağmen, bu haberlerden bazılarında yer alan olumsuz değerlendirmeler karşısında, yapılan açıklamayı tekrarlama gereği duyduklarını belirterek şöyle denildi: ”Basın toplantımıza konu olan Erke dönergeci, bilimsel bir buluştur. Siyasi bir oluşum, siyasi bir hareket, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek vb. değildir.”

GİZLİLİK VE EMNİYET İHTİYACI
Basın toplantısında buluşla ilgili olarak ‘sınırlı’ açıklama yapılmasının nedenleri şirket tarafından şöyle açıklanıyor:
“Basın toplantımızın amacı bu buluşun yüce Türk halkına aidiyetini tüm insanlık nezdinde tescil ettirmektir. Buluşumuz, asra yöne verecek ve bilim dünyasında çığır açacak bir buluş olduğundan ne denli gizlilik ve emniyet gerekliliğine ihtiyaç duyulduğunu kamuoyununu değerlendirmesine bırakıyoruz. Bu buluşun önemi düşünüldüğünde ve algılandığında yapalın aaçıklamanın neden bu ölçüde sınırlı olduğu anlaşılacaktır. Ulusal ve uluslararası patent mevzuatı ve tatbikatı gereği de buluşun bilimsel esaslarının şu aşamada daha detaylı açıklanması uygun bulunmamaktadır.”

MEVCUT SİSTEMLERLE FAYDALANILAMAYAN ENERJİ KAYNAĞI
“Bu buluşun bilimsel açıklaması mevcut bilgiler ile yapılamamaktadır. Buluşun dayandığı bilimsel eseslar bilinen fizik kaidelerinin bazılarını içine almakla birlikte bu kaideleri genişletmektedir. Doğada var olan ancak mevcut sistemler ile faydalanılamayan bir enerji kaynağı, Erke dönergeci metodunda maddenin atalet özelliği kullanılarak güç alınabilir bir hale getirilmektedir.”

PİYASAYA ÇIKMADAN HALKA AÇILMAYACAK
Erke şirketinin bilimsel araştırmalar yapan ticari bir kuruluş olduğu belirtilen ilanda, buluş ürün olarak piyasaya sürülüp Türk ulusu ve diğer dünya ulusları tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanana kadar Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş’nin kesinlikle halka açılmayacağı açıklanıyor.

Günün Önemli Haberleri