Erkan Önsel'den ABD'ye sert sözler

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Erkan Önsel ABD'nin Irak'tan sonra Suriye ve Türkiye'yi de bölüp parçalamak istediğini savundu

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Erkan Önsel, ABD'nin, Irak'tan sonra Suriye ve Türkiye'yi de bölüp parçalamak istediğini savundu.Önsel, Hatay'ın İskenderun İlçesi Anıt Alanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, Suriye'de yaşanan durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyada Türkiye ve Suriye benzeri başka iki komşu ülke bulunamayacağını savunan Önsel, ''Bizi birlikte tehdit eden, Atlantik ötesinden kopup gelen yeryüzünün baş haydudu Amerikan emperyalizmidir. ABD, Irak'tan sonra Suriye ve Türkiye'yi bölüp parçalamak, milletlerimizi esir almak istiyor'' dedi.

''Kürdistan eyaleti ile 'Büyük İsrail'in adım adım kurulduğunu'' iddia eden Önsel, ''Suriye'ye karşı başlatılan operasyon bu kapsamdadır. Suriye'yi içeriden karıştırmak için Amerika'nın CIA, İsrail'in Mossad ajanları harekete geçirilmiştir'' diye konuştu.

Türk Ordusunu Suriye'ye sokma planlarının yapıldığını savunan Önsel, ''Bu planlar tutmayacaktır. Bizim Arap hakları ile olan kadim tarihimizden gelen özgür yaşama birikimimiz, buna izin vermeyecektir. Bu coğrafya emperyalizme mezar olur. Bugün burada İskenderun'da, Hatay'da ay yıldızlı bayrağımızı bir kez daha vatan savunması için yükseklere kaldırıyoruz. Yaşasın Türkiye'nin ve Suriye'nin birliği'' dedi.

Basın açıklaması esnasında ise emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Açıklamanın ardından partililer, Antakya'da düzenlenecek basın açıklamasına katılmak için otobüslerle Antakya'ya hareket ettiler.

Günün Önemli Haberleri