Erivan Diasporayı bozdu

Abone ol

Ermenistan yeni bir nota m çiziyor? Ermenistan Başbakanı Sarkisyan'dan ezber bozacak açıklamalar geldi.

Ermenistan başbakanı Tigran Sarkisyan, genç kuşak Ermenilere seslenerek, Türkiye karşıtı propagandadan vazgeçme çağrısında bulundu.

Ermenistan başbakanı Tigran Sarkisyan, Ermeni gençleri Türkiye karşıtı propaganda yapmamaları çağrısında bulundu. “Türkiye karşıtı siyaset düşünce ufkumuzu kıtıtladığı için biz, Ermeniler için tehlikelidir. Ermenistan’ın çıkarları uğruna uzun vadeli düşünmek zorundayız” diyen başbakan, Erivan hükumeti ile yutdışındaki Ermeni lobi ve örgütler arasında Türkiye konusunda görüş ayrılığı olduğunu itraf etti.

“Yutdışında oturan Ermeniler çoğu kez bizlere neden Türk malları aldığımızı ve açıkça Türkiye karşıtı politika sürdürmediğimizi soruyor. Hemen belirtmeliyim ki, bizler Hristiyan kilisesine bağlı halkız. Dinimiz de düşmanımıza karşı nefretle değil, sevgiyle yaklaşmamızı öğretiyor. Türk mallarını satın alma konusuna gelince bu daha çok ideolojik sorundur. Herkes hangi tür malı almak istediğinde serbesttir. Malın kalitesi üretim yerinden daha önemlidir” diyen Sarkisyan, sözde soykırımı tanıtma politikasından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Ermenistan Başbakanı, “Kimse bizlere soykırımı tanıtma politikasında daha az çaba gösterdiğimizi söyleyemez. Gücümüz makul olsa da gereken tüm alanlarda konuyu gündeme getirmekteyiz” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri