Ergenekon'daki gizli tanık gazeteci mi?
Abone olBirinci Ergenekon davasındaki gizli tanığın gazeteci olduğu iddia edildi
Birinci ''Ergenekon'' davasında, sesi
ve görüntüsü değiştirilerek duruşma salonuna yansıtılan gizli tanık
''Aydın-1'' dinlendi. Bu arada mahkemedeki gizli tanığın bir
gazeteci olduğu iddia edildi!
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada gizli tanık, Danıştay saldırısının gerçekleştiği 17 Mayıs 2006 günü Üsküdar'daki ''sarhoş imamlar tekkesi'' olarak bilinen çay bahçesinde saldırıyla ilgili duyduğu şeylerin, net olmayan, muğlakta kalan konular olduğunu, bunları da savcı Zekeriya Öz'e anlattığını söyledi.
Bu çay bahçesinde sanıklardan Emin Gürses ve yine dava avukatlarından Mehmet Taşdelen ile karşılaştığını ifade eden gizli tanık, ''Alparslan Arslan'ı tanıyanlar arasında çok büyük bir şaşkınlık ve üzüntü vardı. Herkes kendi kafasından bir şeyler yürütüyordu. Kavramakta güçlük çekiyorduk. Saldırıya anlam verememiştik'' dedi. Avukat Taşdelen ve yanındaki Nejat adlı arkadaşının, Alparslan Arslan'ın bir süredir Salih hoca adlı bir din adamının yanına çok sık gittiğini söylediklerini ifade eden gizli tanık, ''Arslan'ın saldırıyı bu kişinin yönlendirmesiyle yapabileceği'' şeklinde yorumlarda bulunulduğunu kaydetti.
Emin Gürses'in de kendisini arayan gazetecilere, Arslan'ın
Salih hoca diye birinden etkilenmiş olabileceğini söylediğini
belirten gizli tanık, adalete yardımcı olmak için savcıya ifade
verdiğini söyledi.
GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ AÇIKLADI
GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ AÇIKLADI
Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da, mahkemede gizli tanığın kimlik bilgilerinin olduğunu, dosyadaki telefon kayıtlarından Veli Küçük ve Sevgi Erenerol'un kimlerle görüştüğünü bildiklerini söyleyerek, gizli tanığa Küçük ve Erenerol'u tanıyıp tanımadığını sordu.
Gizli tanık da, bu kişileri tanımadığını ve telefonla
görüşmediğini ifade etti.
Avukat Vural Ergül ise kendisini tanımadığını söyleyen gizli tanığın kim olduğunu bildiğini, gizli tanığın da kendisini tanıdığını belirterek, ''Aydın-1''in gazeteci İ.A. olduğunu ileri sürdü.
ALPARSLAN ARSLAN: ''BURAYA NASIL GELDİĞİMİ ÇÖZEMEDİM''
Bu ifadenin kendisine ait olduğunu belirten Arslan, ''Bunlar gerçekten hala da devam ediyor benim açımdan. Müsebbip kimdir? Hala buraya nasıl geldiğimi, ne olduğunu çözmüş değilim. Kurtuluş arıyorum. Kurtuluş ölüm olur herhalde'' diye konuştu.
Hakim Haşıloğlu, ifadesinde, ''Askerliğimi yaptığım dönemde Muzaffer Tekin ile telefonda görüştüğümde 'Nasılsınız?' derdim. 'Bomba gibiyim' derdi. Bombalar ile irtibatım budur'' dediğini anımsatarak, Arslan'a, askerliğini yaptığı dönemde Tekin'i tanıyıp tanımadığını sordu. Arslan ise bu soruyu, ''varlık meselesi'' gibi farklı şeyler söyleyerek yanıtlamadı.
Alparslan Arslan, ''Doğuş Faktoring'in avukatlığını yaptım.
Onlardan elde ettiğim paralarla silahlar alınmışsa ilişki var
demek'' diye konuştu.
Duruşmada daha sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararlar üzerine dosyaya gelen evrakı okudu.
Buna göre MİT'ten gelen yazıda, Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısından sonra Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifadesinin alınması işlemine kendi personellerinden kimsenin katılmadığı belirtildi.
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel de duruşma sırasında gizli tanığın kimliğini açıkladığı gerekçesiyle avukat Vural Ergül hakkında işlem yapılması için duruşma tutanaklarının Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini talep ederek, gizli tanığın da tanık koruma kanunu kapsamına alınmasını istedi.
Duruşma 18 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.