Erdoğan'ın sağ kolu da kızlı erkekli yaşamış!

Abone ol

Taraf gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evi açıklaması ilginç bir yazıyla eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın başlattığı öğrenci evi tartışması tüm hızlıyla sürüyor. Tartışmalara bugünkü köşesinden katılan Taraf si yazarı Oral Çalışlar ise geçmişten ilginç bir detayı okurlarıyla paylaştı.

Yazısına

"Bir genç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin öğrenci yurdunun balkonundan, alt balkondaki kızlara duyurmak için türkü söylüyor:

“Cihan da bilir benim sana yandığım...” 

sözleriyle başlayan Çalışlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun da o karma yurtta kaldığını yazdı.

Üstelik o yurtta kalan öğrenciler arasında Türkiye'nin tanıdığı daha nice isim vardı.

İşte Çalışlar'ın kaleminden o yurtta yetişenler...

"Bir genç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin öğrenci yurdunun balkonundan, alt balkondaki kızlara duyurmak için türkü söylüyor:

“Cihan da bilir benim sana yandığım...”

Yanındaki arkadaşı Abdülkadir Aksu ya da Hasan Celal Güzel’dir. Şimdinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, eski İçişleri Bakanlarından Abdülkadir Aksu ile Özal dönemi bakanlarından Hasan Celal Güzel’in delikanlılık yıllarıdır.

MERDİVENDE GÖREVLİ BEKLERDİ

Siyasal Bilgiler’in öğrenci yurdu karma bir yurttu. Yurdun girişteki merdivenlerinden sağa çıkıldığı zaman ilk dört kat kızlara aitti. Merdiven başında kaymalar olmasın diye görevli olarak bir bekleyen bulunurdu. Kantin ortaktı. ‘İnekhane’ adını verdiğimiz çalışma mekânı da ortaktı. Kızlar, oğlanlar bir arada hayatlarını, eğitimlerini, geleceklerini planlarlardı. Birçok öğrenci bu okulda birbirleriyle tanışıp âşık oldu, birçoğu evlendi.

O günler karşıt cins ilişkileri açısından oldukça özgür bir dönemdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi de bu açıdan en ileri yerlerden birisiydi.

Hasan Celal Güzel, Murat Karayalçın, Mesut Yılmaz, Veysel Atasoy, Uluç Gürkan ve eşi Nazime Gürkan, Halil Ergün, Hasan Cemal, Burhan Özfatura, sinema oyuncusu Şerif Sezer, İpek Çalışlar, Cengiz Çandar ve eşi Tuba Çandar ve ülkemizin sanat, kültür, sinema, siyaset, diplomasi dünyasının birçok parlak ismi bu okulda yetişti. Ortak çalışma mekânlarında dirsek çürüttü.

Bizden önceki dönemlerden ise Altan Öymen ve eşi Aysel Öymen, Büyükelçi Filiz Dinçmen, yazar Ayla Kutlu’yu sayabiliriz.

ERDOĞAN'IN SEVDİĞİ ŞAİR DE O OKULDAN

Başbakan Tayyip Erdoğan son AK Parti Kurultayı’nda konuşmasının bir bölümünde Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ şiirini okudu.

Sezai Karakoç, muhafazakâr dünyanın en büyük şairlerinden. O da Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitimini gördü.

Karakoç, ‘Mona Roza’ ve ‘Mihriban’ adlı şiirlerinde âşık olduğu kadınlara seslenir, karşılıksız bir aşk söz konusudur.

Onun aşkını ilan edemediği kadın, okuldan aynı sınıfta okuduğu kadındır.

Karakoç ve âşık olup uğruna şiirler yazdığı kadın, o karma yurtta kalıyor muydu, bilmiyorum. Ne olursa olsun, daha sonra ülkemizin yaşamında iz bırakmış birçok ‘muhafazakâr’ insanın öğrenciliğinin de bu karma yurtta geçtiğini biliyoruz.

Günün Önemli Haberleri