Erdoğan'ın reklam filmindeki şiire dikkat!

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Yavuz Semerci, Cumhurbaşkanı aday ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'ın reklam filminde okuduğu şiiri yazdı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanan reklam filmindeki 'şiiri' anladınız mı?

Bu soru Habertürk si yazarı 'ye ait. Yavuz Semerci bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın reklam filminde okuduğu şiiri yazdı ve şiirin sahibi Sezai Karakoç'la ilgili ilginç detaylar paylaştı.

Semerci, Erdoğan'ın reklam filminde okuduğu şiirin cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası planlarının da bir göstergesi olduğunu ima etti.

"Başbakan Erdoğan'ın reklam filmini beğendim.
Basit anlatımlı. Coşkulu.

Binlerce yıllık birikimli bir geçmişin temsil edildiği bir makamın, sadece kendisine değil, milletin ortak ülküsüne açıldığını anlatıyor. "Geçmişte büyük devlettik, şimdi de büyük olacağız" hissiyatı yaratılıyor. Halk eliyle yeni bir fetih gerçekleşiyor adeta.

Peki ya okuduğu şiirden siz ne anladınız?

Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardı

Aşk celladından ne çıkar mademki yâr vardır

Yoktan da vardan da öte bir Var vardır

Hep suç bende değil, beni yakıp yıkan bir nazar vardır

O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır

Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır

Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır

Senden umut kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır

Sevgili En sevgili Ey sevgili ?

Sezai Karakoç'a ait "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" isimli şiir sırlı aslında. 

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ REKLAM FİLMİ

İSLAMCI BİR ŞAİR

...

Edebiyat alanında yeterli bilgiye sahip olamadığım için otoriterlik kokan bir yorumda bulunmak istemem. Ancak Cumhurbaşkanı seçerken, Erdoğan'ın o şiiri neden seçtiği üzerine entelektüel bir tartışma da yapılmalı.

Yine okuduklarımdan anladığım, Karakoç'un şiirini "yaradan dilini insanların konuştuğu dile sırlayarak çevirmek" olarak da anlayabiliriz. İslamcı bir şair. Ayrıca Yüce Diriliş Partisi Başkanı ve kurucusu.

Sitesinde Karakoç'un şu sözlerine rastladım:

"İslâm Milleti, birkaç yüzyıllık çilesini doldurmadı. İslâm Coğrafyası kan ağlıyor. Afganistan, Irak, Suriye, Libya'da yangın sürerken, Gazze, Filistin çağın korkunç , silahlarıyla yıkılıyor, yok ediliyor. Milletimiz, Asya'da, Afrika'da, dünyanın her tarafında, en meydan yerinde ve en ücra noktada ruhunu Allah'ın gösterdiği doğrultu' nun dışındaki yollara teslim etmiş olanların düşmanlığıyla çepçevrili. Müslümanlar uyanmalı, ortak değerlerde buluşmalı, Osmanlı Devleti'nin yıkılışından sonra yeri boş kalan Büyük İslâm Devleti'ni kurmalıdır. Tek kurtuluş yolu budur. En gerekli, en güncel, en hayati olan budur. Bunun dışındakiler ikinci plandadır."

BÜYÜK İSLAM DEVLETİ KURMAK!

Büyük İslam devleti kurmak da siyasi bir hedeftir hiç şüphesiz. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı kampanyası, reklam filmi, okuduğu şiir yeni dönemde yapacaklarını ve hedeflerini anlatıyor. Bu ülkenin geçmişte dünya devleti kuran atalarını hatırlayan ve övünen milyonlarca insana "Yeniden cihan devleti kurabiliriz" mesajı veriyor. At ve hızlı tren, geçmiş ve gelecek çağrışımları için kullanılıyor.

Türkiye'nin gelişmiş, güçlü bir refah toplumu olmasına kim itiraz edebilir ki?
Sizi bilmem ama ben böyle bir devletin ancak bilimle, sanatla, çağdaşlıkla, demokrasiyle, güçlü bir ekonomiyle kurulabileceğine inanıyorum. "Büyük bir İslam devleti kurma hayali, öncelikli hedef" diyenleri bu yüzden hiç anlamadım... Şiirlerini de bu yüzden çözemiyorumdur!

 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONUÇLARI A&G EN SON ANKET

Günün Önemli Haberleri