Erdoğan'ın köşk adaylığı buna bağlı!
Abone olErdoğan'ın 'sağ kolu' olarak gösterilen AK Parti milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Erdoğan'ın köşk adaylığının bağlı olduğu koşulları açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sağ kolu' Yalçın
Akdoğan, Erdoğan'ın Köşk'e aday olup olmayacağı konusunda ilginç
bir noktaya dikkat çekti:
"Kişisel karar önemli. Ama 'bünye'nin ne diyeceği, hareketin selameti de belirleyici önemde."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sağ kolu' olarak gösterilen AK Parti Ankara milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, gündemdeki konuları Radikal'e değerlendirdi.
Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığının 'kesin olmadığını ancak buna kendisiyle birlikte 'bünye'nin karar vereceğini kaydetti. 'Demokratikleşme paketi' yaklaşımını da doğru bulmayan Akdoğan, muhalif aydın ve yazarlara dönük 'sindirme ve yıldırma' iddialarına ise karşı çıktı.
ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?
Şimdiden bir şey söylemek için erken. Bu konuyu şimdiden konuşmak, kaşımak AK Parti'nin lehine değil. Diğer partiler kendilerince AK Parti'yi türbülansa sokmak, birtakım kavga, hizip görüntüsü vermek için konuyu gündeme taşıyor. Bunların hepsi boş şeyler. Bu bir hareket. Kişilerin tercihleri elbette önemlidir ama sadece kişisel tercihlerle bu işler belirlenmez. Yani o hareket, o bünyenin ne dediği, hareketin selametinin ne olacağı da önemlidir. 2007'de birçok insan Tayyip Bey'in aday olmasını istedi ama genel kanaat bu şekilde tezahür etti. O yüzden bunu kişisel mesele görmemek lazım.
ERDOĞANSIZ AK PARTİ DÖNEMİ
Birçok badire atlatılmasına rağmen bugüne kadar olmadı bunlar. Burada işler hesabi yürümüyor, hasbi yürüyor. Bu insanların bir amacı var ve buna hizmet ediyorlar. Burada kişisel mücadele hiçbir zaman verilmedi.
TERÖR VARSA, TERÖRLE MÜCADELE DE OLUR
Güvenlik politikaları her zaman ve zeminde var olmak durumundadır. Ortada terör var ise terörle mücadele de olacaktır. Bunu tartışmak abestir. Birileri terörü koz olarak elde tutuyorsa bunun ortadan kaldırılması, devre dışı bırakılması gerekir. Güvenlik politikası olmazsa olmazdır ama sadece güvenlik politikası ile de sonuç alınamaz. Ortada çok boyutlu sorunlar kümesi var. Nihai çözüm için çaba ortaya koyuyoruz. Terör örgütü kan akıttıkça devlet buna sessiz kalamaz. Devletin buradaki amacı imha etmek değildir. Suç varsa suçluya ceza vermektir.
Militarizmin etkisi azaldı derken şimdi de 'Polis
devleti mi oluyoruz' kaygısı başladı.
Bu doğru değil. Güneydoğu'da kepenk kapatılıyor, oy kullanmaya
gidenlerin yolu kesiliyor, iş makineleri yakılıyor. Terör örgütünün
kurmaya çalıştığı korku imparatorluğuna karşı devlet sessiz
kalamaz.
KCK BİR GÖZDAĞI DEĞİL
PKK, KCK operasyonları oradaki halkın hak ve özgürlük alanının canlandırmak için gerekliydi. Siz kendinizi terör örgütü bünyesinde konumlandırıyorsanız terör örgütü üyesi olarak yargılanmaktan kurtulamazsınız tabii. Yargılama süreci sonucunda nedir, ne değildir belli olacaktır.
KİM SUSTURULMUŞ?
Kim feveran ediyor? Hangi muhalif susturulmuş? Bugün bir sürü gazete var. Hükümet aleyhine her türlü şeyi yazıyorlar. Hükümet aleyhine yazdığı için kimin başına bir şey gelmiş?. Hakaret ediyorsa tazminat davası açılıyordur. Hükümeti eleştirdiği,aleyhte yazdığı için kimsenin başına bir şey gelmiyor.
YENİ AÇILIM PAKETİ DEMEK DOĞRU DEĞİL
Bunu paketler şeklinde tanımlamak doğru değil. Hükümet sürekli çalışma içinde. Açılım paketi gibi tanımlar farklı algılar oluşturabiliyor. Demokratikleşme sonu olan bir süreç değil. İnsan yaşadığı sürece yeni ihtiyaçlar, haklar ortaya çıkıyor,dün hak görmediğin bugün hak olarak gündeme gelebiliyor. Demokratikleşme devam eden süreç. Bunun sonu yok. Sorunlar oldukça hükümetler, iktidarlar adım atacaktır.
ERGENEKON'A BAKIŞ DEĞİŞMEDİ
Hükümetlerin bir siyasi perspektifleri, duruşu vardır. Siz iktidara gelince 'teröre, mafyaya, çeteye karşı duracağım' dersiniz. Bu açıklamadan sonra çetelere operasyon yapılınca bu siyasi operasyon olarak tanımlanamaz. AK Parti bu çerçevede ortaya bir duruş koymuştur. Çete derken içine Balyoz, Ergenekon koyabilirsiniz... AK Parti aynı duruşu bugün de sürdürüyor. Yargılama süreci bizim dışımızda. Kimsenin 'bu iş bitsin' deme durumu yoktur.
PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ
PKK'nın farklı dönemlerde farklı stratejileri oldu. Ayrılmak istemediklerini söylediler. Şimdi yapılan bunun kandırmaca olduğunu gösteriyor. Mesele de zaten bu. Gizli gündem tartışmaları bu tür çelişkili açıklamalarla besleniyor. Bizim ilkesel duruşumuz belli. Parti kapatmaya karşıyız. Kişilere ceza olabilir. Kaldı ki bir parti başka bir partiyi nasıl kapatabilir?