Erdoğanın İstanbul aşkı

Abone ol

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un, medeniyetler ittifakının sembolü olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un, küresel ölçekte en çok ihtiyacı hissedilen medeniyetler ittifakının sembol şehri olduğunu belirterek, "İlk bakışta karmaşık bir yapı arz eden bu kozmopolit şehrin derinliklerine inildikçe buranın bir barış kenti olduğunu göreceksiniz" dedi.

Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden sayılan Pritzker Mimarlık Ödülü, Brezilyalı mimar Paulo Mendes da Rocha'ya, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törenle verildi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ve bu tarihi şehirde 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptığını söyledi.

"İstanbul, kültürel zenginliklerini müzelere hapsetmiş bir şehir değildir" diyen Erdoğan, "Aksine bütün sokakları, binaları mimari ve kültürel dokusuyla birlikte büyük bir açık hava müzesi niteliği taşıyor. İstanbul, mimari yapısı içinde barınan insanın zengin kültürel iklimini, barışı arzulayan dünya görüşünü yansıtıyor. Bu şehir doğu ile batının birleştiği, Avrupa ile Asya'nın adeta kucaklaştığı bir şehir. İstanbul, mimari bakımından çok önemli camilerin, kiliselerin, sinagogların yüzyıllar boyunca yan yana barış içinde var olduğu bir dünya şehridir" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri