Erdoğan'ın en son geleceği kapı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikilği için ülkücülerden oy istemesine MHP'li Faruk Bal çok sert tepki gösterdi.

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Başbakan Erdoğan referandum için yaptığı bütün mitinglerde MHP’nin tabanına seslenerek “Evet” oyu istemesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Miletvekili Faruk Bal’dan sert yanıt geldi.

Başbakan'ın açıklamalarını "evet oyları yüzde 50'nin altında olduğu için son çırpınışları" olarak değerlendiren Bal, milliyetçiler için, “eli kanlı faşistler, ırkçılar, kafatasçılar gibi alçakça iftiralarda bulunan Başbakan’ın gelmesi gereken son kapı ülkücülerin kapısıdır” dedi.

İNTERNETHABER’e konuşan Bal, Başbakan’ın MHP tabanından oy istemesini eleştirerek şunları söyledi:
“Sayın Başbakan “evet” oyu almak için çalmadık kapı bırakmadı. Daha önce Başbakan’ın gözyaşları ile arkadaşımızın idam sehpasına yürürken ailesine yazdığı bir mektubu suistimal ederek gözyaşı ile ülkücü kapıdan oy dilendi. Ama Başbakanın gelmesi gereken son kapı ülkücülerin kapısı. Milliyetçilere eli kanlı faşistler ırkçılar kafatasçılar gibi alçakça iftiralarda bulunmuştu. Böyle iftira ettiği bir camiaya, böyle karaladığı bir camiaya gözyaşı ile gelip oy talep etmesi Başbakanın düştüğü hali gösteriyor. Sağlıklı bir ruh hali değil.”

GÖZYAŞI İLE İMRALI'YA MÜRACAAT

Faruk Bal, Bahçeli’nin gündeme getirdiği Kandil’le 4 kez görüşme yapıldığı iddiasıyla ilgili ise şunları söyledi:
Adalet Bakanlığı’nın kiraladığı bot ile İmralı’ya gönderdiği avukatlar aracılığıyla eylemsizlik kararının ortaya çıkması başka bir gözyaşı ile o kapıya da müracaat ettiğini gösteriyor. Gizli saklı da değil. Türk basını yazıp çiziyor. Demek ki Sayın Başbakan pek çok kapıyı çalıyor. Her kapıyı çalarken de suistimal etmedik değer bırakmıyor.”

BAŞBAKANIN SON ÇIRPINIŞLARI!

Bal, “Referandum sonucunu nasıl görüyorsunuz” sorumuza ise şu yanıtı verdi:
Sayın Başbakan evet oylarının arzu ettiği noktada olmadığını, yüzde 50’ler altında olduğunu görüyor ki telaşa kapılıyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti başbakanı olduğunu unutuyor. Boyunun 1.85 olduğuyla övünüyor. Başbakan her çareye başvurarak evet oyunu arttırmak için çırpınış içinde. Bu çırpınış içinde terörle mücadeleyi bırakıp terörle müzakere ederek terörü azdıracak boyuta getirdi. Gizlemiyor bunu da açılımın ilk adımı diyor. Bu çırpınış millet bütünlüğünü etnik mozaik söylemleri ile bozan, bin yıllık kardeşliğimizi oy kaygısı ile heder eden, ayrıştırmayı başlatan Başbakanın evet oylarının düşük olmasından gelen çırpınışıdır.”

Günün Önemli Haberleri