Erdoğanın Danıştay ziyareti

Abone ol

Başbakan Erdoğan Danıştay ziyareti sonrası gazetecilere şu açıklamayı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'a yapılan saldırıyla ilgili olarak, ''Bu saldırıyı Cumhuriyetimizin tüm kurumlarına yönelik bir saldırı olarak telakki ediyorum'' dedi.

Erdoğan, Danıştay'ı ziyaret ettikten sonra ayrılırken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu saldırıyı herşeyden önce Cumhuriyetimizin tüm kurumlarına bir saldırı olarak telakki ediyorum. Bu, Danıştay'ın şahsında yapılmış bir saldırı ama Cumhuriyetimizin bütün kurumlarına yapılmıştır. Tabii, emniyet ve adliye teşkilatımızın çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. İnanıyorum ki, çok kısa zamanda failin yakalanmış olması büyük avantaj ama sadece failin yakalanmasıyla biten, bitecek olan birdurum değil. Bunun uzantılarını da tespit etmek gerek yürütmenin gerekse yargının önemli bir görevi.

Bunun da tespit edilerek, nereden, nasıl kaynaklandığını en geniş teferruatıyla bilmek geleceğe atacağımız adımlar için önemlidir diye düşünüyoruz. Tabii, özellikle bu arada Mustafa Yücel Özbilgin Bey'in ebediyete intikali bizleri ayrıca üzmüştür. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı temennisinde bulunuyorum. Yaralı olan Daire mensubu arkadaşlarımıza da Allah'tan şifalar diliyorum ve milletimizin başı sağolsun diyorum.''

''Şu ana kadar somut bir bilgi geldi mi?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Şu anda emniyet teşkilatımız çalışmalarını devam ettiriyor'' dedi.

Günün Önemli Haberleri