Erdoğanın 2007 iddiası!

Abone ol

Erdoğan, AK Parti'nin, 2007 yılında yapılacak seçimde, meclise daha güçlü gireceğini iddia etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'nin, 2007 sonbaharında yapılacak seçimde, çok daha yüksek oy oranıyla ve çok farklı güçle parlamentoya gireceğine inandığını" söyledi.

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nın Kuşadası'nda düzenlediği yemekte konuşan Erdoğan, il teşkilatına, kadın ve gençlik kollarına seslenerek, iktidarda yaptıkları icraatları halka anlatmalarını istedi.

AK Parti olarak, hiçbir zaman milletin değerleriyle çatışan bir hareket olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Erdoğan, "Çünkü siyaset halk için yapılır. Halkın talep ve beklentilerini kaale almayan, halkın mutluluğunu gözetmeyen bir siyaset olmaz. Bu, ancak tepeden inmeci anlayışların tezahürü olabilir. Geçmişte bunu gördük ve sonunda gördüğünüz gibi hepsi birer siyasi mevta oldular ve sandığa gömüldüler" diye konuştu.

"Zaten biz de bu yanlış gidişe son vermek için siyaset sahnesindeyiz" diyen Erdoğan, "AK Parti'li olmanın alınteriyle üretmeyi, helal kazanç için mücadele etmeyi, kirli ilişkilerden uzak durmayı, yolsuzluğa bulaşmaktan imtina etmeyi gerektirdiğini" belirtti.

Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olarak görüldüğünü dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama biliyorsunuz, dışarıdan çok içeride olumsuz bazı engellemelerle karşılaşıyoruz. Bizim muhalefet anlayışımızda, 'beyaz'a 'kara' demek, 'kara'ya da 'beyaz' demek anlayışı var. Türkiye'de muhalefet ancak rastlantılarla seçim kazanıyor. Aksi takdirde seçim kazanamaz. Yeter ki iktidarlar dürüst davransın, yoluna doğru devam etsin."

Kuruluşlarından bu yana insanı merkez alan felsefeyle yola koyulduklarını ifade eden Erdoğan, "3 yıl önce iktidara geldiğimizde sorunlar yumağına sarılmış, yolsuzluklar batağına saplanmış Türkiye tablosunu kucağımızda bulduk. Bugün ise dış politikada, iç politikada, ekonomide ve turizmde hemen her alanda daha adil, daha müreffeh bir Türkiye var" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri