Erdoğanı Hitlere benzetmiş!

Abone ol

Emekli orgeneral Çetin Doğan, 2003'te 1'inci Ordu Komutanı iken AK Parti hakkında tartışılacak fakslar çekmiş..

Sivil Dikta iddialarının da arkasından darbe planı olduğu ileri sürülen Balyoz Harekât Planı'nın mimarı olduğu söylenen, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan çıktı.

Nuray Mert tarafından gündeme getirilen 'sivil dikta' tartışmasının, 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı tarafından çekilen 4 sayfalık bir faks ile başlatıldığı ileri sürüldü.

SİVİL DİKTA KAMPANYASININ İLK ÖNCÜLERİNDEN

Yeni Aktüel dergisine göre, sivil dikta ve 'sivil vesayet rejimi' tartışmalarının asıl kaynağı, Balyoz Darbe Planı ile gündeme gelen 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan. Orgeneral Doğan, 2003'te görev başındayken, çok sayıda kişi ve kuruma gönderdiği faks mesajında, Almanya'da Nazilerin iktidara gelişiyle ilgili süreci aktarırken, ismini zikretmeden AK Parti'nin iktidara gelişiyle Almanya'da yaşananları birbirine benzetiyordu. Dergi, söz konusu faksı 2003 yılında 630'uncu sayısında "İktidara Naziler gibi geliyorlar" başlığıyla iki sayfalık bir haber yapmıştı.

Orgeneral Doğan'ın özel kalem müdürlüğünün "0 216 343 .. .." (numara dergide saklı) no'lu cihazından 15 Ocak 2003'te gönderilen faks metninde, Nazilerin Almanya'da iktidara geliş süreci bazı örneklerle anlatılıyordu.

ERDOĞAN'I HİTLER YERİNE KOYDU

Faksta, AK Parti, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isimleri anılmasa da Naziler'in onlar gibi demokrasiyi kullanarak seçimle işbaşına geldiği savunuluyordu. Nasyonal sosyalistleri iktidara taşıyan koşullar anlatılıyor, Nazilerin oy oranının yüzde 37.4'e ulaştığı ancak sol partilerin kendi iç çekişmeleri nedeniyle etkisiz kaldığı tespiti yer alıyordu. Adolf Hitler'in bir darbeye karışmaktan dolayı birkaç ay tutuklu kaldıktan sonra çıkınca "Ben artık değiştim" dediği belirtiliyordu.

TÜRKİYE-ALMANYA BENZETMESİ

Faksta 2003 Türkiye'si ile 1920'lerin Almanya'sı arasındaki benzerlik şöyle dile getiriliyordu:

"Siyasal partiler sorunlara çözüm bulamıyor, sadece birbirleriyle boğuşuyordu. Halkta partilere ve siyasetçilere karşı tam bir güvensizlik, hatta nefret egemendi. Dış politikada, bütün ülkelerin Almanya'ya komplo kurduğu, ülkeyi parçalamak istediği inancının yaygınlaşması, en aşırı milliyetçi (şoven) duyguları harekete geçirirken, sanat ve kültür dünyası ile ilgili haberler, basının bir bölümünde sefahat, çıplaklık, ahlaksızlık, azgınlık olarak işleniyor, işsiz ve yoksul kesimlerle tutucular kışkırtılıyordu." Sol partilerin bölünmüş olduğu belirtilen metinde, Nazilerin yüzde 37.4 ile iktidara geldikten sonra Alman Meclisi Reischtag'ı yakıp, darbe yaptıkları ve tüm hak ve özgürlükleri kaldırdığı ifade ediliyor. Nazilerin ikinci adamı Göring'in Nürnberg'de yargılanırken söylediği "Biz halka gerçeği söylemiştik, sadece iktidara gelene kadar demokratik yollara başvuracağımızı açıklamıştık. Halk bizi bilerek seçti, bizi istedi. Bizi yargılayamazsınız!" sözlerine yer verilen faks mesajı aynen şöyle bitiyordu: "İşte böyle. Fakat bu anlatılanların Türkiye ve bizim ülkemizle herhangi bir ilgisi, ilişkisi olabilir mi ki!.."

GÜL ONU GÖREVDEN ALMIŞ

Emekli orgeneral Çetin Doğan, Star TV'nin ana haber bülteninde, 2002'deki YAŞ toplantısında dönemin başbakanı Gül'e çıkıştığını ve akıl verdiğini söyledi. Cihan Ajansı'nın haberine göre, emekli olduktan sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'na atanan Çetin, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduktan sonra görevinden alındı. Gül, hakkında şikâyetler bulunan Çetin'in yerine 8 Mart 2008'de atama yaptı. (Aktüel) 

Günün Önemli Haberleri