Erdoğandan TSKya belge çağrısı

Abone ol

Erdoğan askeri savcılığın kararı hakkında konuştu. Kararlıydı. 'Menşei ne olursa olsun bulacağız" dedi. TSK'dan da isteği oldu.

İNTERNETHABER

Askeri savcılık dün "irtica ile mücadele belgesi"yle ilgili olarak belgenin, altında imzası bulunan Dursun Çiçek tarafından hazırlanmadığını söyledi ve görevsizlik kararı vererek olayı sivil mahkemeye devretti.


Başbakan Erdoğan konuyla ilgili olarak Arnavutluk ziyareti öncesinden Esenboğa Havalimanı'nda  ilk kez yorumda bulundu. Ve şunları söyledi:

SAVCI GEREKENİ YAPACAK

Askeri Savcılığın vermiş olduğu karardan benim anladığım bundan sonraki süreçte olayı sivil yargının ele alacağı yönündedir. Olay Türkiye'de bir siyasi partiyi hedef alan içeriği itibariyle dikkat çekti. Bunlarla ilgili çalışma ve araştırmalarımız devam ediyor. Biz gerekli suç duyurumuzu yaptık. Savcı gerekli çalışmaları yapacak.

TSK DA GEREKENİ YAPACAKTIR

Umuyorum ki TSK da gerekeni yapacaktır. Muhalefet de bu açıklamaları yaparak kenara çekilemez. Muhalefet de bildiklerini aktarmalı. Bunun mücadelesini hep beraber yapacağız.

MENŞEİ NE OLURSA OLSUN BULACAĞIZ

Bu ülkemizin ortak sorunudur. Demokrasiyi zaafiyete vardıracak her türlü girişimi araştıracağız. Menşei ne olursa olsun bulacağız.

GENELKURMAY NE YAPMALI?
BAYKAL'A "SULU ŞAKA YAPIYOR" DEDİ 

[PAGE]

Konuşmasının ardından Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GENELKURMAY NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYOR

"Dünden bugüne Genelkurmay başkanıyla çalışma yaptınız mı? Genelkurmay gerekeni yapmalı dediniz? Ne yapmalı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Öncelikle bizim haftalık görüşmelerimiz oluyor. Bu aralar yurtdışı seyahatleri nedeniyle yapamıyoruz. Artık döndükten sonra yapacağız. Silahlı kuvvetlerin içinde ne gibi çalışmaların yapılması gerekitğini de başta genel kurmay başkanı olmak üzere hepsi biliyor. Ve gerekli çalışmayı yaptınına inanıyorum"

BAYKAL'A SULU ŞAKA GÖNDERMESİ

"Baykal dün 12 Eylül'le ilgili çağrıda bulundu. 'Darbecileri yargılamak istiyorsanız yargılayalım' dedi. 12 Eylül darbecilerine ilişkin düşünceleriniz nedir?" sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Atacağımız her adımda samimiyet önemli. Sadece mikrofonlara konuşurken değil, her zaman samimi olmalıyız. Bunu ciddi olarak grup başkan vekilleri bir araya gelirler, böyle bir adım atılacaksa karar verirse yaparız. Ama önce konuş, ondan sonra iktidar ne yaparsa yapsın derlerse biz bu tür sulu şakalara gelmeyiz.

Günün Önemli Haberleri