Erdoğandan tarihi zeytin dalı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'dan irtica sorununu çözmek için Sezer ve Büyükanıt'a zeytin dalı

Başbakan Erdoğan, son günlerde artan irtica gerginliğini Erdoğan yurt dışından gazeteciler aracılığıyla verdiği ılımlı mesajlarla azaltmaya çalışıyor. Şu ana görünen o ki Başbakan gazetecileri ikna edebilmiş durumda.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de ikna olan gazeteciler arasında. Erdoğan'ın Londra dönüşü uçakta gazetecilerle yaptığı söyleşiyi olduğu gibi aktaran Özkök "Erdoğan'ın zeytin dalı planı" başlıklı yazsında; Başbakan'ın öncelikli olarak irticanın tanımın bilimsel olarak yapılması gerektiğinin altını çizerek, bu tanım çerçevesinde mücadeleye hazır olduklarını aktarıyor. İşte Özkök'ün Erdoğan notları:

"Farklı görüşler her zaman olabilir. Ama bu görüşlerin gerekli bilimsel tabanının olması, bir yerlere dayanması gerekir.  İşe irtica kavramını tarif ederek başlamalıyız. Türkiye’de kimse buna hukuki bir tanım getiremiyor. Hep siyasi bir yaklaşımla, siyasi bir kendilerine göre tanımla olay değerlendiriliyor. Olay böyle değerlendirilince de tabii o zaman sıkıntı başlıyor. Ve bu da tabii, mütedeyyin diyebileceğim kesimi ciddi manada rahatsız ediyor. "

Özkök Başbakan'ın bu irticaya bilimsel ve hukiki bir tanımın ardından nasıl bir yol izleyeceğini yine Erdoğan'ın ağzından aktarıyor:

" Tabii bu noktada kenarı mümkün olduğu kadar merkeze çekmenin de gayreti içerisinde olmamız lazım. Yani bunlar nasıl olsa aşırı, orda kalsınlar demek yanlış bir şey. Şunu açıkça ifade ediyorum. Atılacak adımların hepsinde, şu anda çalışmalarını yürüten ve her türlü görüşmeleri yapmaya açık olan bir hükümet var. Burada içe kapalı bir hükümet değiliz. "


Günün Önemli Haberleri