Erdoğandan Taksim iddiası

Abone ol

Taksim'i yasaklayan Baykal mıydı?Başbakan sendikaları kızdıracak bir iddiayı da ortaya attı.

Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan, grup toplantısında sendikalar ile Baykal'ı yaylım ateşine tuttu.. Gündemindeki konu da 1 Mayıs'daki olaylardı.

Kısaca özetlersek;
*Taksim yasağının Baykal'ın bakan olduğu dönemde aldığını söyledi...
*Sendikaların adam bulamadıkları için Taksim'e çıkamadıklarını öne sürdü...
*"Taksim'e çıkmaya kalkanların işçi olmadıklarını savundu..."

İşte Erdoğan'ın gruptaki konuşması:

1 MAYIS GERİLİMİ: "58 ilde şenlik içinde geçerken kısmen Ankara ve İstanbul'da ters bir durum yaşanmıştır. İzin sorunu yaşanmamıştır. Kimse halkımızı aldatmaya kalkmasın. Her şey yasalarla belirlenmiştir. Ben istediğim yerde yaparım mantığı legal kuruluşlara amacı olamaz. İllegal örgütlerin işidir. Sorun izin verip vermeme sorunu değil bir zorlama ve hukuksuzluk sorunudur. Gereksiz gerilimler yaşandı. Arizi olaylar 1 Mayıs'ın ruhuna aykırı olmuştur. "

İŞÇİ DIŞINDA HERKES VARDI : "Taksim’de çatışmayı sendikal mücadele zanneden bazı sendikacılar, rol çalma telaşındaki bazı siyasetçiler, istismarcılar vardı. Türkiye’nin manzarasını karartmak isteyen odaklar vardı. İllegal örgütler vardı. İstismarcılar vardı. Felaket tellalları vardı. Emeği ile geçinenler kısmen vardı. Gözaltına alınanların çoğu işçi değildi. Araçlara dükkalanlara zarar verenler arasında işçi yoktu. "

İZİNLİ MİTİNGİ NE HALE GETİRDİLER: "İzinlisini de gördük. Ankara'da Sıhhiye'yi ne hale getirdiler. Tandoğan'da olay olmadı. Neden onları medya gündeme getirmedi. Çatışmasız kutlamaları gündeme getirmedi. Niye onlar AK Partili diye. Kavga istemeyen AK Partili isteyen başka partili. İstanbul'da hesap başka. "

SENDİKALAR ADAM BULAMADI : "Sendikalara Taksim'e çiçek koyun ricasında bulundum. Sendikalar bin kişi bile toplayamadılar. Sonra da yürüyüşü iptal etmek zorunda kaldılar. "

HATALAR OLABİLİR : "Hatalar olabilir, yanlışlar olabilir, doğrudur. Böyle bir süreç başladığı zaman ne yazık ki bazı şeyler şirazesinden çıkıyor. Olaylara zemini hazırlayanları kimse sorguya çekmiyor. Olay tamamen kamu düzenini bozmaya yönelik bir adımdır. Dürüst olanlar Kazlıçeşme’ye gider, Çağlayan’a gider. İstanbul’da 1 Mayıs günü arzu etmediğimiz olaylar böyle yaşandı. Bütün fatura polise kesiliyor. Kim bu polis? Uzaydan mı geldi bunlar. Hepimizin can güvenliğini emanet ettiğimiz kardeşlerimiz değil mi?. Bakanlık bunun soruşturmasını ayrıca yapıyor.

Burada izin verilseydi bütün siyasi partilerin sivil toplum örgütlerinin eylem yapma hakkı doğardı. Taksim meydanı her gün miting yapılan alan olur o zaman alışveriş merkezlerini ve otellerin cazibesi kalkar. "

BAYKAL DÖNEMİNDE YASAKLANDI : "Taksim meydanı kutlama meydanı olmaktan AK Parti çıkarmamıştır. 1977 olayları sonrasında Ecevit'in iktidar olduğu Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemde Taksim meydanı mitinglere yasaklı hale getirilmiştir. "

İŞÇİ DOSTU CHP NEDEN KALDIRMADI? : "1977'den sonra Taksim kapalı değil miydi? 39. hükümetten sornra 21 hükümet geçti. Bugüne kadar hiç gündeme gelmedi. CHP ve DSP madem işçi yanlısıydı neden Taksim'i açmadılar.  AK Parti işçinin düşmanı olmamışır. Yaptıklarıyla göstermiştir. "
Günün Önemli Haberleri