Erdoğandan plaka önerisi

Abone ol

İstanbul trafiği çekilmez hale geldi. Kapasite araç sayısını kaldırmıyor. İşte Erdoğan'dan tartışılacak bir öneri.

Başbakan Erdoğan, Türk Kızılayı'nın Grand Cevahir Oteli'nde düzenlediği ''Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Projesi''nin tanıtım toplantısındaki konuşmasında plaka sınırlaması getirilmesini önerdi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde nüfus yoğunluğu ve trafik sorununu önlemeye yönelik çeşitli uygulamalar yapıldığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Mesela şöyle bir uygulama yapıyorlar, yeri gelmişken söylemek zorundayım. Bundan dolayı da yine beni tefe koyacaklar, belki beni oy kaybına mahkum etmek isteyecekler, ama İstanbul için bunu söylemek zorundayım. Nedir o? İstanbul'a her gün 600-700 tane yeni araç giriyor. İstanbul için belki plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım. Yanı İstanbul'a plaka sayısınca araba girmeli. Şu anda İstanbul'da ne kadar plaka var? 2,5 milyon. Bu İstanbul'a fazla. Peki ne olacak? Bunu 2 milyona indireceğiz.

Ulaşım altyapısı 2 milyon diyorsa, 2 milyon. Daha az diyorsa daha az. Bundan sonra İstanbul'a yeni ilave araç giremeyecek. Ulaşım altyapısı geliştikçe bunun tedbirlerini aldıkça, olabildiğince bu sayı artar. Aksi takdirde sadece plakası olanlar araç alabilecek, ya da plaka sahibi arabasını yenileyecekse yenileyecek. Aracını başka şehirde ikinci ele satışa çıkaracak. Bunu İstanbul için yapmak zorundayız. Eğer İstanbul'u seviyorsak, Türkiye'yi seviyorsak yapmaya ihtiyacımız var.''

Günün Önemli Haberleri