Erdoğandan mutfak hesabı

Abone ol

Başbakan Erdoğan temel gıda maddelerinde 4 yıl ile şimdiki fiyatları karşılaştırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetçilere seslenerek, ''Gelin, siyaset seviyemizi hep birlikte yükseltelim'' dedi. AK Parti il başkanları, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında Dedeman Oteli'nde bir araya geldi.

Erodoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 4 yıl önce üstlendikleri iktidar görevini AK Parti'nin başarıyla sürdürdüğünü söyledi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve başarılı değişim atılımına imza attıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, millete verdikleri sözlerin çoğunluğunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

''İSTEMEK HAKKIMIZ''
Türkiye'nin bu 4 yıl içinde nereden nereye geldiğini, kara bulutların nasıl dağıldığını, milletin iyi bildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Türkiye'nin nasıl bir değişim geçirdiğini bütün insanlarımız bizzat yaşayarak müşahede ediyor. Dün ulusa sesleniş programında da söyledim, rakamlar verdim. İddialı bir şekilde bugün burada da söylüyorum; 4 yıl öncesinin Türkiyesi ile bugünün Türkiyesini asgari ücretler bazında, mutfaktaki temel ihtiyaç maddeleri üzerinden hesap ederek lütfen masaya yatırın. Eğer benim asgari ücretlim, 4 yıl önce mutfaktaki temel gıda maddeleri ile ne alıyordu, bugün ne alıyor?

Eğer daha az alıyorsa AK Parti'ye oy vermesinler. Ama daha fazla alıyorlarsa, herhalde AK Parti'yle bu yolculuğa devam etmeyi istemek bizim hakkımız. Ben bunu hatırlatıyorum. Efendim bir lider bunu konuşur mu? Biz işte, geçmişteki siyaseti bir kenara bıraktık. Biz, doğru, dürüst, adil olanı gelelim halkımızın önüne koyalım muhasebesini kendisi yapsın istiyoruz... Herkesi, çaresizlik içerisine mahkum eden hükümetler dönemi geride kaldı. Artık onun yerine umut var.''

''SİYASETÇİLERE SESLENİYORUM''
Ülkedeki siyasetçilere de seslenmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Gelin, siyaset seviyemizi hep birlikte yükseltelim. bu ülke için yeni fikirler, yeni projeler üretelim. Günü geldiğinde, seçimde partilerden çok, fikirler, projeler, vizyonlar yarışsın. Biz milletten aldığımız görevi, mazeretlerin arkasına gizlenmeden, demokrasiden taviz vermeden, popülizme sapmadan başarıyla yerine getirdik. Aynı sorumluluk duygusuyla yolumuza devam ediyoruz Bizim milletimizle gönül bağımız, bugün her zamankinden daha sağlamdır. Çünkü, AK Parti, millet siyasetinin tezahürü, millet beklentilerinin tercümanı olmuştur. AK Parti, milletin kendi sesi ve hür iradesidir. Biz milletimizle etle tırnak gibiyiz. onun için AK Parti'nin milletimizle olan gönül bağını zedelemeye çalışanlar boşuna uğraşmasınlar.''

Günün Önemli Haberleri