Erdoğan’dan muhalefete andımız cevabı

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Her sabah çocukları yağmurun, karın altına sıraya dizip geri kalmış ülkeleri çağrıştıran sloganlar arttırmak milliyetçil...

Başbakan Erdoğan, "Her sabah çocukları yağmurun, karın altına sıraya dizip geri kalmış ülkeleri çağrıştıran sloganlar arttırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik o çocuklara okul inşa etmektir" dedi.
Erdoğan, Adana’da yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışında konuştu. Demokratikleşme paketine değinen Erdoğan, “Biz sağdan soldan ne denildiğine değil sizin ne dediğinize bakarız. Milletimiz bize yetki verdi. Biz o emanetin hakkını veriyoruz. Sizin onaylamadığınızı biz onaylamayız. Biz milletin hakkını, hukukunu pazarlık konusu yapmayız. Değişime direnenler, Türkiye’yi haklarından mahrum edenler kaybedecek. Ama Türkiye kazanacak. Yeni reform paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"SLOGAN MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ"
Türkiye’nin AK Parti ile büyük bir ilerleme kaydettiğini anlatan Başbakan, andımız tartışmalarına da değinerek, “Biz slogan milliyetçisi değiliz. Bizim için milliyetçilik millet için hizmet üretmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları yağmurun, karın altına sıraya dizip geri kalmış ülkeleri çağrıştıran sloganlar arttırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik o çocuklara okul inşa etmektir, o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıf yapmaktır, milliyetçilik çocuklara slogan attırmak değildir" dedi.
Başbakan, muhalefet partisi liderlerinin üsluplarını eleştirerek, artık kendilerine cevap vermeyeceğini ifade etti. Erdoğan, "Ana muhalefet ve yavru muhalefetin de liderlerinin ismini ağzıma almayacağım dedim. O işleri genel başkan yardımcılarıma bıraktım. Kendimizi yormaya gerek yok" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri