Erdoğan’dan Marmaray temennisi

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Marmaray’da yaşanan küçük çaplı aksaklıklarının özellikle askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşana...

Başbakan Erdoğan, "Marmaray’da yaşanan küçük çaplı aksaklıklarının özellikle askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşanan duraksamaların’ bazı çevrelerde çok büyük bir keyif ve heyecan yarattığını görüyoruz. Bu hazımsızlığın son bulması ve şu anda Marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olması, en büyük temennimizdir" dedi.

HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Son grup toplantısından bugüne kadar yoğun bir programımız oldu. 23 Ekim’de Kosova’nın başkenti Priştine’ye gittik. Kosova Başbakanı ve Arnavutluk Başbakanı ile birlikte bir Türk firması tarafından inşa edilen Priştine Havalimanı’nın yeni terminal binasının resmi açılışını yaptık. Oradan Prizren’e geçtik, 3 Başbakan olarak Prizren’de çoğunluğu Türk ve Arnavut kardeşlerimizden oluşan Kosovalılara hitap ettik. Van’a depremin yaraları sarmak inşa ettiğimiz eserler ve yatırımların resmi açılışını yaptık. Van’a depremin ardından 5 milyarlık yatırım 2 yıl içinde yaptık" dedi. Marmaray’ın muhteşem bir törenle açıldığını anlatan Erdoğan, açılış töreninin ardından misafirlerle birlikte Marmaray’a bindiklerini, Asya’dan Avrupa kıtasına doğru hareket ettiklerini, ilk seferin 4 dakika bile sürmediğini dile getirdi. Boğazın tam altında kısa bir mola verdiklerini belirten Erdoğan, Marmaray’ın 15 gün boyunca ücretsiz olmasını sağladıklarını ve bunun bir hafta daha ücretsiz olarak devam edeceğini dile getirdi.

MARMARAY CEVABI
İlk gün Marmaray’ı kullanan sayısının 300 bine ulaştığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Pazar günü Marmaray’da 350 bin yolcu taşındı. Sadece İstanbul’dan değil Türkiye’nin dört bir tarafından vatandaşlarımız geldiler. Marmaray gururunu orada yaşadılar. Marmaray’da yaşanan küçük çaplı aksaklıklarının özellikle askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşanan duraksamalarının bazı çevrelerde çok büyük bir keyif ve heyecan yarattığını görüyoruz. Zevkleniyorlar, ’işte aradığımı buldum’. 76 milyonunun tamamı Marmaray’ın gururunu yaşarken varsın bazıları da Marmaray’ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. Bu hazımsızlığın son bulması ve şu anda Marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olması aslında bizim en büyük temennimizdir. Marmaray’a binmeyeceğini ifade edenlere Marmaray’ı seyirlik olsun diye değil, içine binip bir kıtadan diğerine hızlı, güvenli, konforlu şekilde geçmek için inşa ettiğimizi de hatırlatıyoruz. Onların da bir an önce trenleri tecrübe etmelerini yürekten arzu ediyorum."
(İHA)

Günün Önemli Haberleri