Erdoğan'dan kıran kırana pazarlık

Abone ol

İstanbul'da hizmete giren akvaryumun açılışında Başbakan Erdoğan işletmeci ile giriş ücreti pazarlığı yaptı

Başbakan Erdoğan dünyanın en büyük tematik akvaryumunun açılış töreninde kurdeleyi kesmeden önce işletmeci firmanın sahibi ile pazarlık yaptı. Buna göre akvaryuma giriş 3 gün ücretsiz, bir hafta da yüzde 50 indirimli olacak.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da dünyanın en büyük tematik akvaryumunun açılış törenine katıldı. Kurdeleyi Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birlikte kesti.

Başbakan Erdoğan, kurdeleyi keserken akvaryumu ziyaretin bugün ücretsiz olduğunu ifade ederek, ''Tabii aniden bindirme olmasın ki rahatlıkla güzel bir şekilde balıkların denizdeki seyrini görün, ama birden bindirirseniz tadını alamazsınız'' şeklinde uyarıda bulundu.

Erdoğan, vatandaşların akvaryum ziyaretinin bir hafta ücretsiz olması yönündeki talepleri üzerine, ''Şöyle yapalım, bugün ücretsiz, bir hafta yüzde 50 indirimli. Şöyle bir şey yapalım, o da artık Başbakan'a bir kıyağın olsun. Bir günü 3 güne çıkaralım. Bu bir pazarlama tekniğidir. 3 gün ücretsiz olsun, ondan sonra da bir hafta boyunca yüzde 50 indirimli. Tamam. Bundan sonra zaten gruplara indirim yapıyorlar'' diye konuştu.

Açılışa katılanlar Erdoğan'ın bu sözlerini alkışlarla karşıladı.

AKVARYUMUN ÖZELLİKLERİ

Florya'da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan kompleks, belediye tarafından projelendirildi.

Hacmi ve barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olan komplekste, gezi güzergahı Karadeniz'den, Pasifik'e uzanan toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluşuyor.

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de yer alıyor.

Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumdaki bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.

Günün Önemli Haberleri