Erdoğandan İrana kritik ziyaret

Abone ol

Avrupa Birliği ile sıkıntılı günler yaşandığı bir dönemde Erdoğan'ın İran ziyareti büyük önem taşıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için, özel uçak ''ANA'' ile saat 17.30'da İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

Erdoğan, yarın, Hükümet Merkez Binasında, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Perviz Davudi tarafından resmi törenle karşılanacak, ardından başbaşa ve heyetlerarası görüşmelere geçilecek.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad tarafından kabul edilecek olan Erdoğan, daha sonra Perviz Davudi tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'yi kabulünün ardından dini lider Ayetullah Ali Hamaney ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı, eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani ile görüşmelerde bulunacak.

BARIŞ İÇİN GEREKLİ

Başbakan Erdoğan, İran ziyareti öncesinde önemli mesajlar verdi. Tahran ziyaretini değerlendiren Erdoğan, ''Ziyaret, bölgemizde barış ve istikrarı olumsuz etkileyen gerilimlerin, çatışmaların tırmanma eğilimine girdiği bir dönemde gerçekleşiyor. Birçok açıdan kadim itilafların coğrafyası olan Orta Doğu'da yaşanan bu son gelişmeler halklarımızın huzur ve refahını, ortak geleceğimizi çok yakından ilgilendiriyor" dedi.//

Günün Önemli Haberleri